Eurovision Song Contest avlyst

På grunn av usikkerheten rundt koronaspredningen så arrangørene seg nødt til å avlyse årets internasjonale finale. Ulrikke Brandstorp har full forståelse, men er også lei seg.

Finalen Melodi grand prix - Ulrikke Brandstorp

Ulrikke Brandstorp skulle være det norske bidraget til den internasjonale Melodi Grand Prix finalen.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Den internasjonale Melodi Grand Prix finalen skulle etter planen gått av stabelen i Rotterdam i Nederland i mai. På grunn av usikkerheten rundt koronavirusets spredning ser Eurovision Broadcasting Union (EBU) nå seg nødt til å avlyse, melder de selv på Twitter.

– Og på grunn av restriksjonene som er satt i gang fra de deltagende kringkasterne og nederlandske myndigheter har EBU tatt den vanskelige avgjørelsen om at det ikke lenger er mulig å fortsette med livesendingen som planlagt, skriver de i meldingen.

De vil nå fortsette samtaler om at Rotterdam får arrangere finalen i 2021, og ber om tid til å jobbe med følgene denne avgjørelsen får.

– Full forståelse

MGP-sjef i NRK Stig Karlsen sier i en pressemelding at det nå er liv og helse som betyr noe, og at det dermed er naturlig å sette Eurovision på vent i denne tiden.

– Nå har vi akkurat blitt kjent med avgjørelsen til EBU, og vi trenger derfor noe tid til å se nærmere på hva det betyr. Dette er naturligvis leit for alle som har gledet seg til Eurovision og ikke minst Ulrikke som var klar for avreise for å representere Norge. Vi vil komme tilbake med informasjon så fort vi har noe å dele, sier Karlsen.

Se finale opptredenen til vinner Ulrikke Brandstorp her:

Årets vinner av den norske Melodi Grand Prix-finalen ble Ulrikke Brandstorp, hun sier i pressemeldingen at hun hadde gledet seg ekstremt til å representere Norge, men at det nå handler om viktigere ting enn musikkonkurransen.

– Jeg har full forståelse for at arrangørene har kommet til denne avgjørelsen, slik at fokuset nå er på å stoppe koronaviruset verden rundt. Jeg er naturligvis også lei meg, men nå må jeg sette meg ned sammen med NRK og finne ut mer om hva dette betyr, sier Ulrikke Brandstorp.

Årets norske finale ble preget av stemmekaos. Brandstorp var en av forhåndsfavorittene med låten «Attention», og sa i etterkant at uansett hvem som seiret i år ville fått de samme spørsmålene. Hun var da klar for å reise rundt i Europa for å vise frem låten.

Kulturstrøm

 • Nederlenderne elsker Harstad

  Romanen «Max, Mischa & Tetoffensiven» av Johan Harstad kommer i et tiende opplag og nærmer seg et totalopplag på 30.000 bøker i Nederland, melder Gyldendal forlag. Boka ble også løftet fram i bokpanelet i det populære talkshowet DWDDs siste sending, som den beste boka bokpanelet hadde lest, og som perfekt karantenelesning.

  Bokpanelet i det nederlandske talk showet DWDD med Johan Harstads roman Max, Mischa og Tetoffensiven
  Foto: Johanne Jomisko de Figueiredo / Gyldendal
 • Virusbokforfatter sterkt kritisk

  Max Brooks, forfatteren av romanen «World War Z», som også ble en storfilm, sier USA har vært fullt rustet til å takle koronaepidemien, i programmet Fresh Air på NPR. Brooks er sterkt kritisk til hvor sen den føderale regjeringen har vært til å agere. Forfatteren mener også at hele pandemien kunne vært unngått, hvis Kinas myndigheter ikke hadde lagt lokk på virusutbruddet i starten. I «World War Z» kommer et virus fra Kina som gjør folk til zombier, og i arbeidet med flere bøker om smitte har Brookes gjort grundig research på smitteutbrudd og på USAs responsmuligheter.

  Filmplakaten til World War Z, med Brad Pitt
  Foto: UiP
 • Tiger King-Joe tatt i juks

  Fans av serien «Tiger King: Mord, kaos og galskap» er skuffet over at hovedpersonen Joe Exotic (t.h. i bildet) ikke synger og spiller selv i serien, skrive The Mirror. True crime-serien er en av de mest populære på Netflix for tiden. Tigerpark-eieren Joe Exotic opptrer med sang og gitarspill, men det er egentlig The Clinton Johnson Band som står for musikken. De håper nå på et gjennombrudd, skriver TMZ.

  Joe Exotic fra Netflix-serien Tiger King, sammen med en tiger (t.v.)
  Foto: Netflix