Hopp til innhold

Disse kjempet om en siste sjanse

Alle 15 artister som ikke gikk videre fra sin delfinale, fikk en ny sjanse til å motta en MGP-finalebillett.

FRA VENSTRE: Kåre Magus Bergh, Silje Nordnes og Ronny Brede Aase leder femte delfinale av Melodi Grand Prix 2021.

Programledere Kåre Magnus Bergh, Silje Nordnes og Ronny Brede Aase

Foto: Julia Marie Naglestad

Alle 15 artister som ikke gikk videre fra sin delfinale, fikk en ny sjanse til å motta en MGP-finalebillett i «Sistesjansen» mandagen før finalen.

Vinneren av «Sistesjansen» ble Jorn med låten «Faith Bloody Faith».

Artistene som ikke gikk videre fra:

Fra delfinale 1

Beady Belle – «Playing With Fire»

Melodi Grand Prix 2021 – delfinale 1

Melodi Grand Prix 2021 – delfinale 1

Beate Lech (46), kjent som Beady Belle, er en vokalist, artist, låtskriver og produsent med et stort internasjonalt publikum. Hun har turnert i store deler av verden siden tidlig på 2000-tallet og har samarbeidet med verdensstjerner som Jamie Cullum og R & B-artisten India, Arie, Dee Dee Bridgewater, samt Joshua Redman og Jarle Bernhoft.

Stina Talling – «Elevate»

Melodi Grand Prix 2021

Melodi Grand Prix 2021

Stina Talling (17) fra Bergen startet med YouTube-videoer i 2013 og har siden det hatt mye å gjøre ved siden av skolegangen. På YouTube har hun nesten 17 millioner avspillinger av sine personlige og humoristiske videoer.

I 2019 fikk hun platekontrakt med Sony Music og har gitt ut flere låter: «Fortid til fremtid», «Jada Jada» med Cherie Mwangi, «En gang til» med Eirik Lyng, «Livet Nå» og en film-score «En rakett til måneland» for Netflix-filmen «Månereisen» i 2020.

Fra delfinale 2

Ketil Stokkan – «My Life is OK»

Han har vært med i MGP tre ganger tidligere, første gang i 1983 med «Samme charmeur» som han kom på andre plass med. 1986 vant Ketil Stokkan den norske finalen i Melodi Grand Prix med udødelige «Romeo», og fikk med den en 12. plass i den internasjonale finalen. I 1990 vant han igjen den norske finalen med Brandenburger Tor.

Maria Solheim – «Nordlyset»

Maria Solheim (38) vokste opp i Øksnes, en liten fiskerikommune i Nordland, men bor nå i Svelvik. Maria fikk platekontrakt som 17-åring og flyttet til Oslo etter endt skolegang. Debutplaten Barefoot kom i 2001, til svært gode kritikker fra et samlet pressekorps.

Både Marias andre og tredje plate fikk spellemannominasjoner, og ved sin fjerde utgivelse i 2006 hadde hun turnert, gitt ut musikk og spilt konserter rundt om i Asia, USA og Europa.

Daniel Owen – «Psycho»

Mange husker kanskje Daniel som 11-åringen som vant Norske Talenter på TV2. Siden da har han opptrådt på store og små scener rundt om i landet. Å få lov til å ta VG-lista med storm på Rådhusplassen i Oslo i 11-12-årsalderen er noe som neppe går i glemmeboka for den unge artisten.

Fra delfinale 3

Dinaye – «Own Yourself»

Dinaye, Dina Matheussen (17) fra Asker startet karrieren sin som danser og begynte å synge da var kun 12 år gammel. Hun har dessuten svart belte i karate.

Dinaye er kjent for sin dans inspirert av Michael Jackson og i 2014 imponerte hun med dansen i Norske talenter på TV 2 og kom helt til semifinalen.

Big Daddy Karsten – «Smile»

Karsten Dahl Marcussen (32) er fra Arendal og bor i Oslo. Big Daddy Karsten fant rapen som ungdom, en sjanger med et åpent, ærlig og tøft uttrykk der han følte han fikk sagt mye på kort tid.

Ole Hartz – «Vi er Norge»

Ole Hartz (24) er fra Geithus i Modum. Allerede som seksåring visste Ole Hartz at musikk var det livet dreide seg om, og han meldte seg på alt det gikk an å melde seg på; pianotimer, trommetimer og inn i korpset.

Fra delfinale 4

Landeveiens Helter – «Alt det der»

Norges nye boyband, Landeveiens Helter, består av Rune Rudberg, Dag Ingebrigtsen, Lars Erik Blokkhus og Stian Staysman Thorbjørnsen.

Det finnes ikke et sted i dette landet denne gjengen ikke har spilt. Her snakker vi 10.000 konserter og en festkompetanse som er skyhøy.

Royane – «Circus»

Royane, Royane Harkati (28) har sitt opphav fra både Spania og Marokko, men vokste opp i Marokko før hun flyttet til Norge da hun var ni år gammel.

Hun har drevet med musikk hele livet, men har satset for alvor de siste to årene.

Marianne Pentha & Mikkel Gaup – «Pages»

Marianne Pentha (40) fra Os i Østerdalen og Mikkel Gaup (53) fra Alta står for årets andre MGP-innslag som inneholder joik. Duoen har kjent hverandre hele livet og er faktisk også i slekt. De har samarbeidet ved flere anledninger, og begynte allerede i 2017 å jobbe med låten som de nå gleder seg til å endelig få vise frem.

Fra delfinale 5

Ane.Fin – «Walking In My Sleep»

Ane Caroline Finstad (29) med artistnavnet Ane.Fin er oppvokst i Horten, men har bodd i Oslo i over ti år. Etter flere år som korist, event-sanger og låtskriver i det stille fant hun sin styrke i formidlingen i 20-årene.

Hun begynte karrieren med å skrive og gi ut musikk på norsk, før hun sa opp lederstilling, solgte leilighet for å finansiere musikken og satset alt på musikkskolen Limpi på Lillehammer.

TuVeia – «Bli med meg på gar´n»

TuVeia er en rap-gruppe bestående av Roar Galaaen Bredalslien (28), Kristian Galaaen Bredalslien (28) og Bendik Johnsen (25) som bor i Dalsbygda - «fem jorder sør førr a Therese Johaug» som de sier. Gruppa ga ut sin første låt, «TuVeia» i 2013.

RIVER – «Coming Home»

RIVER bestående av Thomas Heiland (29) og Lennart Karlsen (50) er et pop/country-band fra Skien. Thomas og Lennart har familiestatus som svigerfar og svigersønn, og nå er de klare for den store MGP-scenen sammen.

Begge har lang fartstid innen musikken både som artister, studiomusikere og låtskrivere.