Hopp til innhold

Jorn fikk siste billett til MGP-finalen

Vant «MGP: Sistesjansen» med låten «Faith Bloody Faith».

SEIERSINTERVJU: Se Jorns intervju kort tid etter han vant «Sistesjansen».

Det ble metallartisten Jorn som stakk av med seieren i kveldens «Sistesjansen»-sending, og får dermed den siste finalebilletten til MGP-finalen førstkommende lørdag.

– Vi synes det var mange sterke bidrag. Vi er litt sjokkerte, og veldig stolte og glade, sier Jorn kort tid etter at seieren var et faktum.

– Den mobiliseringen i og utenfor Norge har vært helt vanvittig. Så vi tenkte at går vi ikke videre, så blir vi kjempefornøyde. Men nå kan vi endelig si yes!

Jorn trakk det lengste strået av de 15 bidragene som kjempet om den siste billetten til finalen.

– Jeg tenker at det vi gjorde i første delfinale, må vi gjøre enda bedre og bare gi jernet. Ikke minst, vise at «Faith Bloody Faith» fortjener å vinne MGP.

På lørdag møter han 11 andre finalister, seks forhåndskvalifiserte artister og fem artister som har gått videre fra delfinalene.

LÅTEN: Se opptredenen av «Faith Bloody Faith» fra første delfinale.

Takknemlig

Jorn stod sammen med Stina Talling som oddsfavoritter til å gå videre mandag kveld.

– Det ble nærmest en gavepakke å bli stemt ut i delfinalen, da vi nå opplever en fantastisk og rørende mobilisering rundt «Faith Bloody Faith» for å få den til finalen via «Sistesjansen»! MGP trenger rock, sa Jorn før mandagens sending.

Stina Talling
Foto: Skjermdump

Mange av artistene som deltok hadde gått hardt ut for å mobilisere folk til å stemme de frem til finalen.

For eksempel hadde Daniel Owen fått norske TikTok-stjerner til å kjempe for sin sak, og Big Daddy Karsten fridde til tilhengerne med en ny rap fylt med MGP-referanser.

Flere artister var raskt ute i sosiale medier etter sendingen for å gratulere Jorn og for å takke alle tilhengerne for MGP-reisen.

Aktuelt på MGP

Dette er neste års MGP-programledere

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen, når verdens største musikkshow sendes direkte fra Liverpool i Storbritannia.

Snakk Eurovision-finale med oss!