Hopp til innhold

– Jeg så meg i speilet og sa «Carl Espen, du klarte det faen meg»

– Det tok litt tid før jeg innså hva som hadde skjedd, forteller MGP-vinner Carl Espen. Vi fulgte vinneren fra hans siste intervju lørdag kveld, til han satt alene i garderoben.

Vi fulgte Carl Espen Thorbjørnsen da han gikk av scenen i Oslo Spektrum som vinner av MGP.

Vi fulgte Carl Espen fra han gjorde kveldens siste intervju med pressen, til han endelig fant stillheten i garderoben i Oslo Spektrum.

– Det var da jeg kom inn i garderoben, og var alene for første gang siden jeg hadde vunnet, først da innså jeg hva som nettopp hadde skjedd; jeg har vunnet Melodi Grand Prix! Jeg hadde ikke ord.

Noen minutter over halv elleve lørdag kveld ble håndverker Carl Espen Thorbjørnsen kronet som seierherre i årets Melodi Grand Prix.

Publikumsfavoritten fra Bergen vant til slutt en suveren seier, selv om det lenge var tøff konkurranse fra spesielt Mo og Linnea Dale.

– Det første jeg gjorde da jeg kom inn i garderoben var å gå bort til speilet, se lenge og hardt på meg selv og si høyt «Carl, du klarte det faen meg! Du klarte det».

Sort mobil

Hva skjer bak scenen etter at TV-kameraene er slått av og pressen har fått sitt? Vi fulgte Carl Espen fra han gikk av scenen til han var alene for første gang etter MGP-seieren. Se video øverst i saken!

– Jeg prøvde også å sjekke mobilen, kanskje for å ringe hjem til Bergen, men det hadde vært så mye pågang at den hadde svartnet fullstendig, så mor måtte vente, ler Carl Espen.

Selv om Thorbjørnsen var forhåndsfavoritt ble lørdagens MGP-finalen en jevn affære. Det var ikke før stemmene fra Vestlandet tikket inn, at Carl Espen hadde sikret seieren.

– Vestlandet mobiliserte så voldsomt, det er så kult, og jeg er så sykt takknemlig!

Carl Espen

Her innser Carl Espen at det utrolige nå er sant – håndverkeren fra Bergen er vinner av Melodi Grand Prix.

Foto: Tom Øverlie / NRK

Permisjon fra jobb?

Når Carl Espens MGP-storm har lagt seg, begynner arbeidet inn mot den internasjonale ESC-finalen i København. Der er han blant favorittene.

– Nå må jeg vel ta permisjon fra jobb, ler Thorbjørnsen og legger til:

– Det er helt ubeskrivelig kult å kjenne på at alt arbeidet vi har lagt ned, alle de sene kveldene, at vi har fått lønn for strevet.

Se Carl Espen fremføre Silent Storm etter at seieren i Melodi Grand Prix 2014 var et faktum:

Carl Espen Thorbjørnsen fremfører låta "Silent Storm" etter å ha blitt utropt som vinner av Melodi Grand Prix 2014.