En skål thailandsk panang curry med svinekjøtt og ris.

Panang curry og red curry er nesten det samme. Men ofte er panang curry litt mildere enn red curry, men stappfull av herlige smaker.

Foto: Elisabeth Le

Panang curry med svin

Panang er en storfavoritt i Thailand. I en kald årstid er det lite som gir mer sol og varme enn denne bollen med curry fra Østen. Oppskriften er med svin, men den er like god med kylling.

Slik gjør du

Start med å frese tre spiseskjeer curry i cirka ett minutt.

Ha i halvparten av kokosmelken sammen med vann. Bland godt til sausen begynner å putre.

Legg i kjøttet sammen med kaffir limeblader, fiskesaus og palmesukker (bruker du kompakt, kan du banke opp først. Eller du kan bare bruke vanlig sukker).

La det koke i tre-fire minutter til kjøttet er gjennomkokt.

Ha i grønnsaker og den resterende kokosmelken. La det koke i fire-fem minutter til.

Smak gjerne til med litt mer fiskesaus om du ønsker.

Vend helt til slutt inn thai basilikum. Denne gir en søt og god aroma til curryen.

Serveres varm med ris.

Tips

Panang curry paste kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.

Thai basilikum og kaffir lime blader kan kjøpes fra asiatiske matbutikker eller diverse dagligvarebutikker.

Thai basilikum har en søt og god aroma, men finner du ikke dette kan du smake til med vanlig basilikum.

Kilde: Elisabeth Le/Alt asiatisk