Nudler med biff og grønnsaker i en brun skål med ris og koriander ved side

Biff og nudler – få den deilige «takeaway-feelingen» hjemme i eget kjøkken.

Foto: Elisabeth Lee / Alt asiatisk

Stekte nudler med biff og grønnsaker

Stekte nudler, og spesielt den unike konsistensen man får ved å bestille takeaway, er noe mange prøver seg på uten å helt få det til. Her får du «hemmeligheten».

Slik gjør du

Hemmeligheten bak den unike biffkonsistensen er at den skal ligge i en marinade bestående av maisenna, natron, salt vann og matolje. Deretter stekes biffen i olje før den blandes med resten av ingrediensene.

Slik går du fram

Del biffen i tynne strimler. Bland ingrediensene til marinaden og mariner biffstrimlene i en bolle i minst 15 minutter.

Del pak choy opp i mindre biter og resten av grønnsakene i strimler.

Bland sammen ingredisene til sausen.

Kok nudlene til de akkurat slipper formen (al dente). Skyll godt med kaldt vann.

Ha 2 spiseskjeer olje i en stor wokpanne eller kjele på middels høy varme.

Ha i hvitløk og den marinerte biffen samtidig, og stek til biffen får en fin og jevn stekeskorpe.

Fortsett med pak choy og stek i 2–3 minutter før du tilsetter resten av grønnsakene og steker i 2–3 minutter til. Så har du i nudlene og sausen. Bland godt slik at sausen trekker seg inn i retten og den får en fin farge.

La alt steke i noen minutter til, så er alt klart til servering.

Tips

Om du ønsker ekstra «kick», er Sriracha eller chiliolje veldig godt til.

Kilde: Elisabeth Le/Alt asiatisk