Slik gjør du
Hemmeligheten bak den unike biffkonsistensen er at den skal ligge i en marinade bestående av maisenna, natron, salt vann og matolje. Deretter stekes biffen i olje før den blandes med resten av ingrediensene.
Slik går du fram
Del biffen i tynne strimler. Bland ingrediensene til marinaden og mariner biffstrimlene i en bolle i minst 15 minutter.
Del pak choy opp i mindre biter og resten av grønnsakene i strimler.
Bland sammen ingredisene til sausen.
Kok nudlene til de akkurat slipper formen (al dente). Skyll godt med kaldt vann.
Ha 2 spiseskjeer olje i en stor wokpanne eller kjele på middels høy varme.
Ha i hvitløk og den marinerte biffen samtidig, og stek til biffen får en fin og jevn stekeskorpe.
Fortsett med pak choy og stek i 2–3 minutter før du tilsetter resten av grønnsakene og steker i 2–3 minutter til. Så har du i nudlene og sausen. Bland godt slik at sausen trekker seg inn i retten og den får en fin farge.
La alt steke i noen minutter til, så er alt klart til servering.
Tips
Om du ønsker ekstra «kick», er Sriracha eller chiliolje veldig godt til.
Kilde: Elisabeth Le/Alt asiatisk