Sjøkreps med urtesalt, egg med rogn, østers med dip og rugbrød med urtetartar

Jomfruhummerne med urtesalt ligger øverst til venstre på Annes tallerken. Hun serverer steinaldermat hvor det meste er rått.

Foto: DR

Råmarinerte sjøkreps

Anne Hjernøe i den danske TV-serien Frilandshagen lager rå mat med inspirasjon fra steinalderen. Her er det sjøkreps som bare får et lag med sitron og olje over seg.

Slik gjør du

Pill skallet av sjøkrepsen og fjern tarmen.

Sjøkrepsene legges utover på et fat og smøres med sitronsaft og olje. Dryss over pepper og grønt salt.

Grønt salt

Salt og urter i støtes i en morter til krydderurtene er oppløst og saltet er grønt.
Brukes som dryss over råmarinert jomfruhummer og bålkokte egg.
Saltet kan eventuelt legges utover på et stykke bakepapir og ligge og tørke noen timer før bruk.

Kilde: TV-serien Frilandshaven/DR