NRK Meny
Jomfruhummer med urtesalt, egg med rogn, østers med dip og rugbrød med urtetartar

Jomfruhummerne med urtesalt ligger øverst til venstre på Annes tallerken. Hun serverer steinaldermat hvor det meste er rått.

Foto: DR

Råmarinerte jomfruhummer

Anne Hjernøe i den danske TV-serien Frilandshagen lager rå mat med inspirasjon fra steinalderen. Her er det jomfruhummer som bare får et lag med sitron og olje over seg.

Slik gjør du

Pill skallet av jomfruhummeren og fjern tarmen.

Jomfruhummerne legges utover på et fat og smøres med sitronsaft og olje. Dryss over pepper og grønt salt.

Grønt salt
Salt og urter i støtes i en morter til krydderurtene er oppløst og saltet er grønt.
Brukes som dryss over råmarinert jomfruhummer og bålkokte egg.
Saltet kan eventuelt legges utover på et stykke bakepapir og ligge og tørke noen timer før bruk.

Kilde: TV-serien Frilandshaven/DR