Ragù alla Napoletana

Hjemmelaget pasta serveres sammen med den gode tomatsausen. Kjøttet som har kokt i flere timer serveres med en enkel salat.

Foto: Fra TV-serien To grådige italienere (Two Greedy Italians)

Ragù alla Napoletana

Kjøttgryten med forskjellige sorter kjøtt er vanlig søndagslunsj i mange hjem sør i Italia. Når kjøttgryten er ferdig kokt tas kjøttet til side og pasta blandes med tomatsausen. Kjøttet serveres som hovedrett med en enkel salat etterpå.

Slik gjør du

– Dette er min favoritt, sier kokken Gennaro Contaldo i TV-serien To grådige italienere. Den minner meg om barndommen.

Varm opp olivenolje i en stor gryte. Tilsett grovhakket løk og stek til den er myk.

Tilsett oksekjøtt, svinekjøtt og pølse i grove biter og stek til det har fått fin brunfarge. Dette må kanskje gjøres i flere omganger.

Sett på mer varme og tilsett utvannet tomatpuré. La det koke inn til ca. en tredel.

Tilsett tomatene og basilikum. Krydre med salt og pepper. Rør godt.

Kok opp og sett ned varmen så det småkoker under lokk i ca. to timer. Sausen skal bli tykk og jevn. Rør av og til, pass på at det er nok væske, hvis ikke tilsettes litt mer vin eller vann.

Ta gryten fra varmen og server med pasta eller med godt brød. Brødet kan brukes til å få i seg den deilige tomatsausen.

Kilde: Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo i TV-serien «To grådige italienere» (Two Greedy Italians)