Slik gjør du
– Dette er min favoritt, sier kokken Gennaro Contaldo i TV-serien To grådige italienere. Den minner meg om barndommen.
Varm opp olivenolje i en stor gryte. Tilsett grovhakket løk og stek til den er myk.
Tilsett oksekjøtt, svinekjøtt og pølse i grove biter og stek til det har fått fin brunfarge. Dette må kanskje gjøres i flere omganger.
Sett på mer varme og tilsett utvannet tomatpuré. La det koke inn til ca. en tredel.
Tilsett tomatene og basilikum. Krydre med salt og pepper. Rør godt.
Kok opp og sett ned varmen så det småkoker under lokk i ca. to timer. Sausen skal bli tykk og jevn. Rør av og til, pass på at det er nok væske, hvis ikke tilsettes litt mer vin eller vann.
Ta gryten fra varmen og server med pasta eller med godt brød. Brødet kan brukes til å få i seg den deilige tomatsausen.