Dette trenger du
Foto:OFK
(16-20 stk)
2 ss smør
2 1/2 dl skummet melk
1/2 pk. (25 g) gjær
1 - 2 ts salt
ca. 7 dl hvetemel
Forslag til fyll
Ferdig pizzasaus, tomatpuré, pestosaus eller sennep
1 liten løk, finhakket eventuelt presset hvitløk
oregano, basilikum eller annet krydder du liker.
Ca. 100 g kjøttpålegg
(røkt skinke, kalkun eller kylling, pepperoni, salami el. stekt kjøttdeig/bacon)
200 g revet Jarlsberg eller annen revet ost
Foto: OFK
Sånn gjør du
Trinn 1
Sett stekeovnen på 230 °C.
Smuldre gjæren i bakebollen.
Smelt smøret, tilsett melken og la det bli fingervarmt.
Hell litt av væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Tilsett salt og mel slik at deigen blir glatt og smidig og slipper bollen.
La deigen heve under plast på lunt sted, ca. 20 minutter.
Foto: OFK
Trinn 2
Kjevle deigen til et rektangel, ca. 20x40 cm. Smør saus eller sennep på deigen.
Dryss over løk og krydder og fordel kjøttet oppå. Dryss mesteparten av osten over.
Trinn 3
Foto: OFK
Rull leiven sammen fra langsiden.
Skjær den i 2 - 3 cm tykke skiver.
Legg snurrene på bakepapir eller smurt plate.
Heves under plast på lunt sted ca. 30 minutter.
Dryss over resten av osten før snurrene stekes, ca. 15 minutter.
Avkjøles på rist.
Oppskrift fra Opplysningskontoret for kjøtt