Se Påls rabarbraraid i billedgalleriet.
Pål Thoresen har travle dager i Reiseradioen for tiden, men trenger ikke bes to ganger når han blir utfordret i Matstafetten. Påls tips til deg er både en oppskrift og et sommerminne i ett.
– Min oppskrift er både enkel og billig. Når jeg var ganske mye mindre enn nå og gikk rundt på Lindøya i Oslofjorden hver sommer, så var dette yndlingsretten som jeg spiste nesten hver eneste dag, og som jeg med glede deler med andre, sier Pål.
Dette trenger du
Retten heter rabarbra take-away.
Du trenger et par friske bein,
godt fottøy,
en kopp,
litt sukker (eventuelt kanel),
og ikke minst evnen til å være stille og effektiv.
Fyll opp glasset med sukker (halvfullt holder lenge), og kanel hvis du vil. Ha skuldrene høyt, men hodet lavt når du forserer naboens hekk eller gjerde. Rabarbraen løsnes med et lite "knekk" helt nederst (ta bare en ikke vær grådig), trekk deg deretter ubemerket tilbake.
Ta deg en bit av rabarbraen og dypp den deretter i sukker-koppen. Finn deg et rolig sted, enten alene eller sammen med gode venner og nyt din rabarbra take-away og se at sommeren døser forbi.
Det fine er at rabarbra vokser fort ut igjen, og du fjerner bare de som skygger for de andre (gjør gjerne en avtale med naboen). Retten kan selvfølgelig også nytes fra eget bedd om man har det, eller direkte fra grønnsaksbutikken.
Finn, du er herved utfordret!
God fornøyelse, sier Pål, og takk sier vi.
Pål sender stafettpinnen videre til Finn Bjelke, programleder i Reiseradioen. Vil du vite hva han finner på må du vente til neste uke. Imens kan du ta en titt på de andre som har bidratt med oppskrifter i matstafetten, eller ta deg en runde i matuniverset her på nrk.no/mat.