Tronds herlige fisk- og skalldyrfest Trond Moi fyller skalldyrfatet med reker, krabbe, kongekrabbe og østers. Dessuten lager han ceviche av torsk, freser blåskjell, steker sjøkreps og råmarinerer laks. Av Siri Bjelland Berven
Råmarinert laks med sesamfrø og olivenolje Råmarinert laks med sesamfrø og ekstra god olivenolje er en del av Trond Mois store sjømatfest. Han har også soyasaus i oppskriften.
Gratinerte sjøkreps Sjøkreps gratineres i ovnen når Trond Moi inviterer til sjømatfest. Sjøkrepsene får følge av estragon, tomat og olivenolje i denne oppskriften.
Ceviche på torsk Finskåret fisk som får ligge i sitrus trenger ikke vanlig koking eller damping. Trond Moi skjærer torsk i terninger og blander den med limesaft, olivenolje, koriander, tomater, avokado og rødløk.
Marinerte blåskjell, moules marinées Hvitløk, sjalottløk, olivenolje og hvitvin skal i gryten før blåskjellene, når Trond Moi lager moules marinées.
Smørstekt makrell med chili og ingefær Makrell med sommerkål og asparges. Grønnsakene smaksettes med ingefær, chili og gressløk.
Fårikål på ferie i Kina Trond Moi har chili, hvitløk og ingefær i denne utgaven av den tradisjonsrike retten. «Fårikål på ferie i Kina» har ingredienser med syre, noe som passer godt til fettet i fårikålkjøttet, mener Moi.
Fårikål-wrap – dagen derpå Fårikålmiddagen er ferdig fordøyd, men så kommer dagen etter. Hva skal du gjøre med det som er til overs? Trond Moi har svaret.
Suksessterte Suksessterten ser imponerende ut med tre lag mandelbunn, tre lag gul krem og sjokoladeglasur på toppen. Marit Hegle tar deg gjennom oppskriften steg for steg.
Ovnsbakt skrei med hvitvinssmørsaus Mens skreien bakes i ovnen får du tid til å lage saus med hvitvin, smør og fløte. På fransk kalles sausen beurre blanc.
Berlinerboller Berlinerboller er frityrstekte boller som du fyller med vaniljekrem, syltetøy eller annet godt etter at de er stekt. Lise Finckenhagen har oppskriften klar.
Frokostbowl med quinoa For deg som er glad i en fyldig frokost: Charlotte Nilsens oppskrift på en frokostbolle med quinoa og avokado metter lenge.
Ovnsbakt skrei med hvitvinssmørsaus Mens skreien bakes i ovnen får du tid til å lage saus med hvitvin, smør og fløte. På fransk kalles sausen beurre blanc.