Limeyoghurtkake med rosevann og pistasjnøtter

Limeyoghurtkaken er dynket med en sirup med rosevann og serveres med naturell yoghurt ved siden av.

Foto: Fra TV-serien Duften av nybakt

Limeyoghurtkake med rosevann og pistasjnøtter

Denne ekstraordinære kaken kan du strø med roseblader for å gjøre den enda mer spesiell. Kaken er ganske fuktig så den vil holde seg godt i kjøleskapet noen dager.

Slik gjør du

Kaken lages i en rund form, 22 cm. Ha bakepapir i bunnen og på sidene av formen. Forvarm ovnen til 180 ºC.

Sikt mel, bakepulver og salt i en stor bolle. Ha i malte mandler og sukker og rør sammen.

Bland egg, honning, yoghurt, solsikkeolje og revet limeskall godt sammen i en middels stor bolle. Lag en fordypning i midten av de tørre ingrediensene og hell langsomt i de våte ingrediensene, og rør dem sammen med en visp til de akkurat har blandet seg. Ha i litt hakkede pistasjnøtter, hvis du ønsker det, eller bruk pistasjnøttene til pynt til slutt. Hell denne blandingen i formen og stek i ovnen i 50 minutter. Sjekk at kaken er stekt med en bakepinne. Avkjøl i formen i ca 20 minutter.

Sirup
Kok opp vann og sukker i en liten kjele i ca 5 minutter til blandingen er redusert til det halve. Tilsett limesaft og kok i ytterligere 2 minutter. Sett kjelen til kjøling og ha i rosevann etter smak.

Lag flere hull i toppen av den varme kaken med en pinne, øs sirupen over hele toppen av kaken med en spiseskje. Strø pistasjnøtter over, hvis du vil, og la kaken hvile en time. Dekorer med roseblader.

Serveres med krem, yoghurt naturell, mango i skiver eller bær.

Kilde: Duften av nybakt / orig. tittel: Rachel Allen: Bake!