Slik gjør du
Forvarm ovnen til 180 °C.
Smør og mel sidene i en rund kakeform, 20 cm, ha bakepapir i bunnen.
Smelt smøret forsiktig i en kjele og sett til side for å kjøle seg ned.
Visp sammen egg, revet appelsinskall, sukker og melis i noen minutter til røren er lys og litt luftig. Rør i smeltet smør og sikt i hvetemel og bakepulver. Vend det hele forsiktig sammen.
Hell røren i formen. Stek i ovnen i 35–40 minutter eller til den er gyllen. Sjekk med en bakepinne at den er ferdig.
Sett formen på en rist og la den stå i ca. ti minutter før du tar kaken forsiktig ut av formen. Avkjøl på rist.
Glasur
Sikt melis i en bolle og rør inn akkurat nok appelsinjuice til den er myk, men ikke rennende.
Når kaken er avkjølt setter du den på et kakefat og pynter med glasur. Serveres i skiver.
Kilde: Duften av nybakt / orig. tittel: Rachel Allen: Bake!