NRK Meny
Krydderbakt ørret

Krydderbakt ørret med fennikel, koktepoteter, blåskjell og sitron.

Foto: Tore Zakariassen / NRK

Krydderbakt ørret med fennikel, spinatstuing og blåskjell

På Hurtigruten blir ørreten bakt i ovnen med mye god krydder. Tilbehør er fennikel, spinatstuing og kokte poteter. Blåskjell og en sitronbåt blir ekstra pynt.

Slik gjør du

Ørret skjæres i stykker av ønsket størrelse. Krydderblandingen drysses på fisken før den settes i ovnen. Ørreten bakes på 180 °C i ovnen i 8-10 min.

La ørreten hvile litt før servering.

Kokt fennikel og spinatstuing
Rens fennikelen og skjær dem i små båter. Vask spinaten. Kok fennikelen møre i lettsaltet vann. Sil fennikelen, men ta vare på kokevannet.

Visp sammen hvetemel og fløte og visp det ut i grønnsakvannet. La sausen småkoke i 4-5 minutter Tilsett spinaten og la alt bli varmt.

Tilbehør
Kokte amandinepoteter.

Anrettes med blåskjell og sitronbåt.

Tips

Se også: Menyen på Hurtigruten

Kilde: Hurtigruten