Kråkebolle servert med lime og pepperrotmelk

Rognen i kråkebollen er tatt ut og skallet vasket før rognen blir lagt i smørsaus. Alt serveres i kråkebolleskallet og toppet med melkeskum.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Kråkebolle servert med smørsaus og pepperrotmelk

Hvorfor ikke prøve det litt uvanlige? Kjartan Skjelde serverer kråkebolle med smørsaus og pepperrotmelk til forrett.

Slik gjør du

Del kråkebollene i to, og ta ut rognen. Skyll skallet av kråkebollene godt i rennende vann.

Smørsaus
Grovhakk sjalottløken. Kok opp hvitvin, sjalottløk og fløte og la det koke inn til det er ca. 1/2 dl igjen. Pisk inn smøret. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Ha i finhakket gressløk.

Bland kråkebollerognen med smørsausen.

Skummende pepperrotmelk
Kok opp melken, ha i pepperroten og smak til med salt og sitron. Sil melken og skum den godt med en stavmikser.

Legg kråkebollerogn, smørsaus og limebåter i det vaskede skallet og ha over den skummende melken.

Tips

Se også: Kjartan Skjeldes oppskrifter

Kilde: Kjartan Skjelde i Førkveld/NRK1