Kinesisk biff karri på en tallerken med ris.

Gå inn i nesten hvilken som helst kinesisk takeaway i ethvert land, og du vil nesten alltid finne kinesisk karri på menyen.

Foto: Elisabeth Le / Alt asiatisk

Kinesisk biff karri

Det er ikke mange nordmenn som har vært på kinarestaurant og ikke prøvd denne. Og den er klassiker av en grunn. Dette er velbalansert curry som passer de fleste ganer og deilig mør biff.

Slik gjør du

Skjær biffen i spisestore biter på maks 0,5 centimeter i tykkelse.

Ha biffen i en bolle og tilsett vann for å løse bitene fra hverandre.

Bland sammen maisenna, natron og salt, og vend biffstykkene godt i blandingen.

Ha i oljen til slutt.

La biffen marinere i minst 15 minutter mens du forbereder de andre ingrediensene.

Bland sammen sausen og kutt opp grønnsakene i skiver.

Varm opp cirka 0,5–1 cm dyp olje på middels høy varme og legg én og én bit biff i oljen, slik at stykkene ikke klistrer seg fast i hverandre. La de steke i cirka ett minutt på hver side, til de har fått en fin brunfarge. La kjøttet renne av seg på et papir etterpå.

Ha to spiseskjeer med olje i samme panne og stek alle grønnsakene sammen på middels høy varme i cirka to minutter.

Hell inn sausen, og ha også biffen tilbake i kjelen.

La det koke på fortsatt middels høy varme mens du rører jevnlig i cirka fem minutter.

Serveres med ris.

Tips

Lys soyasaus kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Denne er tilnærmet lik andre «vanlige» soyasauser, med unntak av hvis du bruker Kikkoman. Sistnevnte er ofte mer konsentrert og saltere i smak.

Asiatisk Knorr eller Ajimoto fra asiatiske matbutikker kan anbefales som kyllingbuljong. Disse gir aller best smak til retten. Om du ikke får tak i, kan du også bruke vanlig kyllingbuljong.

Her brukes karripulver fra Hindu som kan kjøpes fra vanlig dagligvarer. Andre merker kan også brukes, og smak til.

Du kan variere og bytte ut med andre grønnsaker som brokkoli, sopp, paprika osv.

Kilde: Elisabeth Le/Alt asiatisk