Velg ut noen kalde retter som kan lages ferdig dagen før, og noen som du varmer i ovnen like før gjestene kommer.
Av
Kari-Lill Fredriksen
Tomat og ansjossalsa:
6-8 kanapeer
|
Kylling og eggkanapè til jul. Foto: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt. |
3 stk. tomat
3 stk. ansjosfileter
2 stk. sjalottløk
2 ss sitronsaft
2 ss finhakket frisk gressløk
Flå tomatene og ta ut innmaten. Grovhakk tomatkjøttet, ansjosfiletene, løk og finhakk gressløk. Press over sitronsaft og dryss over nykvernet pepper. Legg en spiseskje med salsa på et egg og stikk en kanapèpinne i egget.
Kylling og eggesalat:
200 g kyllingfilet i små biter
3 stk. kokte egg
½ stk. rødløk
2 ss brønn karse
2 ss gress løk
1 pk. majones
salt og pepper
Stekt chevrè:
Stek chevrè i en stekepanne med litt smør. La den avkjøles i pannen, da er den lettere å dandere på fat.
Bakte kålrotskiver:
Rens og skjær kålroten i tynne skiver ca. 3x3 cm. Legg dem i en ildfast form med litt olje og tynne chilipepperskiver. Dryss over grovt salt og la det bake i ovn på 250 grader i ca. 15 minutter.
Stekt kalkun marinert i kardemomme:
Skjær ferdigstekt kalkun i 1 cm tykke skiver. Legg skivene i en marinade av kardemomme, løk, hvitløk og olje natten over.
Kylling og eggesalat:
Bland kyllingen med grovhakket egg, finhakket rødløk, brønnkarse og gressløk. Bland alt sammen med majones og smak til med salt og pepper.
Legges på toast med en avokado til slutt.
Husk små pinner til kanapeene!
Kilde: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.