skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Kylling og eggkanapè til jul

Velg ut noen kalde retter som kan lages ferdig dagen før, og noen som du varmer i ovnen like før gjestene kommer.

Publisert 17.12.2004 10:22. Oppdatert 17.12.2004 10:32.
Av Kari-Lill Fredriksen

Tomat og ansjossalsa:

6-8 kanapeer

Kylling og eggkanapè til jul. Foto: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.
3 stk. tomat
3 stk. ansjosfileter
2 stk. sjalottløk
2 ss sitronsaft
2 ss finhakket frisk gressløk

Flå tomatene og ta ut innmaten. Grovhakk tomatkjøttet, ansjosfiletene, løk og finhakk gressløk. Press over sitronsaft og dryss over nykvernet pepper. Legg en spiseskje med salsa på et egg og stikk en kanapèpinne i egget.

Kylling og eggesalat:

200 g kyllingfilet i små biter
3 stk. kokte egg
½ stk. rødløk
2 ss brønn karse
2 ss gress løk
1 pk. majones
salt og pepper

Stekt chevrè:

Stek chevrè i en stekepanne med litt smør. La den avkjøles i pannen, da er den lettere å dandere på fat.

Bakte kålrotskiver:

Rens og skjær kålroten i tynne skiver ca. 3x3 cm. Legg dem i en ildfast form med litt olje og tynne chilipepperskiver. Dryss over grovt salt og la det bake i ovn på 250 grader i ca. 15 minutter.

Stekt kalkun marinert i kardemomme:

Skjær ferdigstekt kalkun i 1 cm tykke skiver. Legg skivene i en marinade av kardemomme, løk, hvitløk og olje natten over.

Kylling og eggesalat:

Bland kyllingen med grovhakket egg, finhakket rødløk, brønnkarse og gressløk. Bland alt sammen med majones og smak til med salt og pepper.
Legges på toast med en avokado til slutt.

Husk små pinner til kanapeene!

Kilde: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM EGG
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KYLLING

Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no