Slik gjør du
Sitronfløte
Ha fløten i en liten skål, riv sitronskallet og press saften i. Tilsett havsalt og pepper. Rør forsiktig med en skje, kun noen runder, og la sitronfløten stå i minst 30 minutter, men gjerne 60 om du har tid. Dette er viktig for at fløten skal tykne.
Fløten vil etter hvert bli en anelse klumpet. Da rører du det ut med en skje slik at det blir en jevnere røre igjen.
Grill
Vask og skyll hjertesalaten og vårløkene. Skjær av toppen og bunnen på vårløken.
Skjær av den ytterste bunnen på hjertesalaten, og skjær hvert salathode over midten på langs. Vend løken og salaten med 3 spiseskjeer olivenolje.
Sørg for at det er god gang i grillen og at det gløder i kullet. Salaten skal stekes på høy varme over kort tid.
Grill først vårløkene. De skal stekes bløte og kan godt være litt sorte på yttersiden.
Grill hjertesalaten veldig kort. Den skal ha farge, være «varmrå» og sprø i midten.
Grill til slutt brødskivene til de er gylne med grillstriper. Riv eller skjær brødet i små terninger.
Salat
Skyll agurken og reddikene. Skjær agurken i små munnfuller eller terninger. Reddikene skal skjæres i kvart på langs.
Skyll vårløkene og skjær av toppen og bunnen, og snitt dem fint i små ringer.
Finhakk krydderurtene.
Servering
Vend sammen de rå ingrediensene med dem som er grillet, inkludert krydderurtene.
Bruk en skje til å lage tynne striper med fløtedressing over salaten. Topp med krutonger og server.