Fylte makroner

Makronene lager du i fine farger, og med forskjellig fyll. Disse er med hvit sjokolade og akevitt eller bringebærsjokoladefyll.

Foto: Artur Do Carmo / NRK

Fylte makroner

Makroner i fine farger med søtt og godt fyll.

Slik gjør du

Makroner

Mandler og melis kjøres i foodprosessor til mel, og siktes.

Pisk eggehvite og tilsett sukker til marengs. Vend inn mandelmelet med slikkepott.

Ha makronmassen i en sprøytepose. Sprøyt ut jevne sirkler på bakepapir, 2 centimeter i diameter. La dem tørke i 20 minutter før steking.

Stekes på 170 grader i cirka 8-10 minutter. Avkjøles på brettet.

Fyll med akevitt

Kok opp fløten og smelt sjokoladen i den varme fløten. Ha i litt smak, som akevitt. Avkjøl, og ha fyllet i en sprøytepose.

Sprøyt fyll på halvparten av makronene, sett den andre halvparten oppå fyllet.

Bringebærsjokoladefyll

Varm opp bringebærpuré og smelt i sjokoladen. Avkjøl, og ha fyllet i en sprøytepose.

Sprøyt fyll på halvparten av makronene, sett den andre halvparten oppå fyllet.

Tips

  • Fargen på makronene er konditorfarge.
  • Smak kan tilsettes som f.eks. tørket bringebær i pulverform.
  • Bringebærpuré: kjør 200 gram bringebær i stavmikser og sil. Det går fint å bruke frosne bær.

Kilde: Christel Eide