Slik gjør du
Makroner
Mandler og melis kjøres i foodprosessor til mel, og siktes.
Pisk eggehvite og tilsett sukker til marengs. Vend inn mandelmelet med slikkepott.
Ha makronmassen i en sprøytepose. Sprøyt ut jevne sirkler på bakepapir, 2 centimeter i diameter. La dem tørke i 20 minutter før steking.
Stekes på 170 grader i cirka 8-10 minutter. Avkjøles på brettet.
Fyll med akevitt
Kok opp fløten og smelt sjokoladen i den varme fløten. Ha i litt smak, som akevitt. Avkjøl, og ha fyllet i en sprøytepose.
Sprøyt fyll på halvparten av makronene, sett den andre halvparten oppå fyllet.
Bringebærsjokoladefyll
Varm opp bringebærpuré og smelt i sjokoladen. Avkjøl, og ha fyllet i en sprøytepose.
Sprøyt fyll på halvparten av makronene, sett den andre halvparten oppå fyllet.
Tips
- Fargen på makronene er konditorfarge.
- Smak kan tilsettes som f.eks. tørket bringebær i pulverform.
- Bringebærpuré: kjør 200 gram bringebær i stavmikser og sil. Det går fint å bruke frosne bær.