Det var kø foran den store gryta med fårikål utenfor Nationaltheatret i Oslo torsdag.
Kjøttbransjen skulle spandere middag fra verdens største fårikålgryte.
Men mange fårikål-lystne måtte gå sultne hjem igjen uten en smaksprøve, ifølge NTB. Kokkene hadde glemt å skru av plata, og maten i den store gryta ble brent.
Enorm gryte
De kyndige kokkene tilberedte kål og fårekjøtt i en gryte som målte hele to meter i diameter.
Dermed gikk det et ukjent antall sauer og kålhoder i rekordgryta. Og en hel del hel, svart pepper, selvsagt.
Det er imidlertid ikke helt enkelt å regulere varmen under en slik rekordgryte, noe kokkene oppdaget da fårikålen svidde seg ettertrykkelig fast i bunnen av gryta.
Opplysningskontoret for kjøtt valgte å holde smaken av brent fårikål for seg selv.
Populær rett
Det samme opplysningskontoret opplyser for øvrig at nordmenn spiser mer lam og sau enn alle våre skandinaviske naboer.
I gjennomsnitt langer hver nordmann innpå 5,5 kilo hvert år. Kokt, ikke svidd, får man anta.
På 70-tallet ble fårikål kåret som vår nasjonalrett av Nitimens lyttere, og fortsatt holder retten på populariteten; over halvparten av oss nordmenn spiser fårikål mer enn tre ganger i året.
Aller best blir fårikålen om den lages dagen før servering, og husk endelig at kjøttet bare skal trekke, ikke koke. Og husk for all del å skru av plata.