Slik gjør du
Kaken forestiller en gammel trestubbe som er full av hvite ormer, mosegrodd med grønn mose og dekket av seigt spindelvev. Perfekt, for eksempel til halloween.
Kakebunn
Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Det kan ta litt tid.
Så visper du inn et egg om gangen. Visp godt mellom hvert egg og skrap kantene i bollen med en slikkepott slik at alt blir blandet godt.
Sikt sammen alt det tørre i en egen bolle.
Rør inn vekselvis det tørre og fløte. Begynn med litt av det tørre.
Fordel røren over i 2 springformer. Oppskriften er beregnet på former som er 20 centimeter i diameter. Legg bakepapir i bunnen og stek de på 175 grader i cirka 35 minutter. Steketiden kan variere. Du kan sjekke om kakene er stekt ved å stikke en kakepinne, strikkepinne eller fyrstikk ned i midten. Det skal ikke være røre på pinnen.
Fyll
Visp smør og melis til fyllet blir lyst og luftig. Visp inn vaniljesukker og egg.
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovnen eller over vannbad. Rør kaffe inn i den smeltede sjokoladen. Rør godt.
Du trenger en litt lysere brunfarge til toppen av kaken, siden toppen av trestubben er litt lysere. Derfor må du holde av litt av den lyse kremen i en egen bolle før sjokoladeblandinga blandes i. Bland så sjokoladeblandinga i den største bollen, og ta deretter litt av den mørke blandinga over i den lyse, til du får fargen du ønsker.
Montering
Del kakebunnene i to, slik at du til sammen får fire lag. Dynk kakebunnene med litt melk. Smør fyll mellom hvert lag og strø hakkede peanøtter på fyllet.
Smør fyll på utsiden av kaken, og bruk det lyseste fyllet på toppen. Lag årringer og ujevnheter i fyllet slik at det ligner på en gammel trestubbe.
Pynt
Lag hvite ormer og insekter av fondant. Lag øyne med fondant eller mattusj.
Lag blad av grønn fondant. For å lage mose fryser du en bit grønn fondant og river den med et rivjern.
Spindelvev lager du av marshmallows. Varm opp marshmallowen over et vannbad eller i micro slik at den blir klissete og kan dras utover med fingrene, men pass på at den ikke blir så varm at du brenner deg.
Kaken er kjempegod, men tør gjestene dine å spise den?
Kilde: Bakemesterskapet junior/NRK