Slik gjør du
Legg kyllingfiletene på en skjærefjøl og del dem på langs, slik at du halverer tykkelsen.
Krydre filetene med salt og pepper på begge sider, og vend filetene i hvetemel.
Ha et par spiseskjeer med smør og én spiseskje olivenolje i en stekepanne. Stek halvparten av kyllingen, 2-3 minutter på hver side, til den er gjennomstekt.
Legg den stekte kyllingen til side. Ha i mer smør og olje, og stek resterende kyllingfileter. Legg også disse til side.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløksfeddet. Surr først sjalottløken et lite minutt i pannen som du har stekt kyllingen i, før du så lar hvitløken surre sammen med sjalottløken i et halvt minutt.
Tilsett utblandet kyllingbuljong, saften fra en halv sitron og kapers.
La sausen koke et par minutter før du så skrur ned varmen.
Legg i den stekte kyllingen og ha i resterende smør. Dryss over finhakket persille rett før servering.
Server kylling piccata med potetmos eller pasta, og en enkel salat ved siden av.
Hemmeligheten bak en perfekt piccata er balansen med sitron.
Foto: Rolf-Anders VollanTips
Erstatt gjerne én desiliter av kyllingbuljongen med en tørr hvitvin.
Kilde: Rolf-Anders Vollan