Kylling med kapers på en seng av potetmos og smør. En skive sitron og persille frisker opp retten.

Gjenskap Chicken piccata fra kokke-serien «The Bear» hjemme på eget kjøkken.

Foto: Rolf- Anders Vollan / «Det glade kjøkken»

Chicken piccata fra TV-serien «The Bear»

Chicken piccata får virkelig skinne i den svarte kokkekomedien «The Bear». Dette er stekt kylling servert i sitronsmørsaus med kapers. Enkel å lage og enda enklere å like.

Slik gjør du

Legg kyllingfiletene på en skjærefjøl og del dem på langs, slik at du halverer tykkelsen.

Krydre filetene med salt og pepper på begge sider, og vend filetene i hvetemel.

Ha et par spiseskjeer med smør og én spiseskje olivenolje i en stekepanne. Stek halvparten av kyllingen, 2-3 minutter på hver side, til den er gjennomstekt.

Legg den stekte kyllingen til side. Ha i mer smør og olje, og stek resterende kyllingfileter. Legg også disse til side.

Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløksfeddet. Surr først sjalottløken et lite minutt i pannen som du har stekt kyllingen i, før du så lar hvitløken surre sammen med sjalottløken i et halvt minutt.

Tilsett utblandet kyllingbuljong, saften fra en halv sitron og kapers.

La sausen koke et par minutter før du så skrur ned varmen.

Legg i den stekte kyllingen og ha i resterende smør. Dryss over finhakket persille rett før servering.

Server kylling piccata med potetmos eller pasta, og en enkel salat ved siden av.

Kyllingfileter i en stekepanne på en seng av smør og kapers. Oppå kyllingen garnityr av persille, kapers og sjalottløk.

Hemmeligheten bak en perfekt piccata er balansen med sitron.

Foto: Rolf-Anders Vollan

Tips

Erstatt gjerne én desiliter av kyllingbuljongen med en tørr hvitvin.

Kilde: Rolf-Anders Vollan