Av:
OL PÅ NRK.no: Se Nett-TV direkte og mye mer!
Det er fremdeles et snev av sommer i luften, og middelhavsmat kan hjelpe deg å skape en fin OL-stemning.
Ordet bruschetta, som uttales «bros-ketta», kommer fra det latinske brucus, som etterhvert ble brusque (pensle, børste). Dette fordi man pensler/smører brødskivene med olivenolje og hvitløk.
Resten av fyllet/pålegget kan man stort sett velge selv, og spiser du for eksempel dette på en kafé vil du oppleve at hver og en kafé har sin egen versjon.
Du står dermed ganske fritt til å velge det du liker. Men skulle kreativiteten svikte deg, kan vi trygt anbefale oppskriften fra Opplysningskontoret for kjøtt, som du får her.
Du trenger:
400 g spekemat
4 skiver lyst brød
2 ss olivenolje
2 finhakkede tomater
1/2 finhakket rødløk
1 finhakket avocado
2 båter finhakket hvitløk
2 ss finhakket basilikum
1/2 dl olivenolje
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Slik gjør du:
Varm olivenolje i en panne. Stek brødet til det blir sprøtt og gyllent.
Bland tomater, løk, avokado, hvitløk, basilikum og olivenolje i en bolle. Smak til med salt og pepper.
Fordel blandingen på det stekte brødet.
Serveres sammen med skiver av spekeskinke.
Lenker