Slik gjør du
Søt flettedeig
Start med å varme melken.
Pisk egget og hell det over i en bolle sammen med melken og den tørre gjæren.
Bland alt det tørre og sikt det over melkeblandingen.
Bland godt sammen og tilsett romtemperert smør og la kjøkkenmaskinen kjøre i ca. ti minutter på lav hastighet, til deigen er glatt og fin.
La deigen heve i ca. 30 minutter på et varmt sted.
I mellomtiden lages fyllet.
Bringebærfyll
Hell bringebærene i en kjele sammen sukker og lime og kok til bærene faller sammen.
Hell blandingen over en sil for å fjerne alle frøene.
Legg blandingen tilbake i kjelen og la den koke.
Bland sammen maisenna og vann, og hell det i bringebærblandingen. Rør godt til du får en tykk blanding. La fyllet avkjøles.
Ostefyll
Bland kremost og melis godt sammen. Tilsett eggeplommen og rør til blandingen er glatt og uten klumper.
Etter heving
Etter heving, slå ut lufta og kjevle ut deigen. Kutt den i strimler.
Ha fyllet i en sprøytepose, halvparten ostefyll og halvparten bringebærfyll. La posen ligge litt i fryseren for å få den litt fastere.
Sprøyt fyllet som en lang pølse i strimmelen og brett deigen over. Klem sammen kanten slik at det blir en lang sylinder med fyll i. Hvis du vil lage en flettekrans, lag flere slike remser som flettes sammen til en stor flette.
Du kan også lage andre former, der gjærdeigen pakker inn fyllet.
Etterhev kransen i ca. 30 minutter, og stek den på 220 grader i rundt 20 minutter.
Tips
I episode 6 av Bakemesterskapet, sesong 2, kan du se hvordan Bawer og de andre laget flettebaksten sin og hvordan dommerne reagerte.
I forberedelsene til Bakemesterskapet måtte Bawer bake om natta for å kunne delta.
Vi har også andre oppskrifter på søt gjærbakst.
Kilde: Bawer Abbasi i «Bakemesterskapet»