Andebryst med beter og valnøtter

Serverer du denne til forrett, så er det nok til fire. Men som en hovedrett må holder den til to.

Foto: Artur do Carmo / NRK

Andebryst med beter og valnøtter

Andebryst med sprø svor, beter i flotte farger, spekeskinke, valnøtter og bringebær blir en flott forrett.

Slik gjør du

Andebryst

Snitt rutemønster i andefettet, bruk en skarp kniv slik at du ikke skjærer ned i kjøttet. Salte og pepre andebrystet. Stek med fettsiden ned i 4-5 minutter, til det blir gyllent og sprøtt. Snu brystet, og stek ferdig i stekeovn med fettsiden opp, på 150 grader, til kjernetemperaturen er 58-62 grader. Andebrystet kan også stekes ferdig i stekepanne.

Beter

Betene skrelles, kuttes i skiver og drysses med olje, litt rødvinseddik, honning og salt. Bak betene i ovnen på 200 grader til de er møre, vel 30 minutter. I etterkant kuttes de i ønsket form ved hjelp av et glass.

Chevre kan skjæres i skiver og varmes i ovnen, men denne på bildet er skåret i skiver og servert romtemperert .

Ferske bringebær deles i to og anrettes på tallerkenen med skivet spekeskinke

Kilde: Christel Eide