Velg riktig reiseforsikring

Blir du syk på ferie, er det viktig å være forsikret. Men du kan spare store penger på å velge riktig.

Koffert

Tør du sende fra deg kofferten uten forsikring?

Foto: /colourbox.com / /colourbox.com

Julen nærmer seg, og for mange er det fristende med en shoppingtur til utlandet, eller å ta med familien for å feire jul i et varmere land.

Reis ikke uforsikret!

Forsikringsjungelen

Mange har forsikring gjennom jobben, men for deg som ikke har det er det viktig at du skaffer deg en før du drar på tur.

Men hva skal du velge?

Finansportalen får du en oversikt over hvilke reiseforsikringer som dekker hva.

Oversikten oppdateres løpende ved at forsikringsselskapene selv legger inn sine vilkår.

Forskjellige forsikringsbevis
Foto: Karina Jørgensen

Store forskjeller

Prisen for en helårs reiseforsikring for enkeltpersoner varierer fra 649 kroner til over det dobbelte.

– Vi har laget denne oversikten for at man på en visuell og enkel måte skal kunne se hva de forskjellige forsikringene inneholder, i stedet for at man skal måtte lese gjennom seks sider fra de forskjellige forsikringsselskapene, forklarer Elisabeth Realfsen, daglig leder av Finansportalen.no.

Hun er opptatt av at folk skal forstå hva de kjøper, og finne den forsikringen som passer dem best.

Ikke glem vilkårene

Finansportalen sammenligner ikke bare pris. Portalen gjør det også mulig å sammenligne vilkårene i de ulike reiseforsikringene.

Man kan enkelt se om en forsikring har dårligere, like gode eller bedre vilkår enn det som er satt som standardvilkår.

Også de billigste reiseforsikringene viser seg da å ha like gode eller bedre vilkår enn det som er Finansportalens standardvilkår. Elisabeth Realfsen bekrefter at de billigste reiseforsikringene vil ha gode nok vilkår for mange av oss.

Som eksempel vil man ved å tegne en av de dyreste forsikringene til 1600 kroner i året kunne få ubegrenset dekning ved behandling i utlandet, dersom man blir syk.

En av de billigste forsikringene til om lag 600 kroner i året har til sammenligning et tak på 750.000 kroner, men det vil trolig være godt nok for de fleste.

Forsikret gjennom kredittkort

Dersom du betaler over 50 prosent av transportkostnadene med kredittkort i forkant av ferien, er du forsikret på reisen.

– Det å basere seg alene på reiseforsikring over kredittkort er litt usikkert. Halvparten av transportkostnadene må være dokumentert betalt på forhånd, forklarer Realfsen.

Dersom man drar på bilferie kan det være vanskelig å angi når forsikringen begynner å løpe.

Vurder ferien

Hvis du skal på bilferie med familien, med flere forskjellige overnattinger i ulike byer og fergereiser eller andre tings som skal betales underveis, kan det være vanskelig å basere seg på forsikring gjennom kredittkortet.

Dette fordi det vil være vanskelig å betale over halvparten av transportkostnadene i forkant.

Flybilletter betalt med Mastercard

Disse flybillettene er betalt med Mastercard før avreise. Da er de reisende forsikret gjennom kredittkortet.

Foto: Karina Jørgensen

Skal du derimot på en pakkereise hvor du for eksempel kjøper fly og hotell på nett før du reiser, kan du basere deg på forsikringen gjennom kredittkortet.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem?  Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)