– Logg deg på kjæresten

Glem luksuriøse gaver og dyre middager. Det mest romantiske du og kjæresten kan gjøre på Valentinsdagen i år er å koble fra internett og legge bort mobilen.

Kjærester (Ill.foto)

ALLE HJERTERS DAG: Valentinsdagen markeres av mange i dag, men å sette litt ekstra pris på kjæresten, trenger ikke koste skjorta.

Foto: EVGENY ASMOLOV / AFP

Sexinspirator Cecilie Kjensli er ikke i tvil om hva som er det hotteste og mest trendy hvis du vil feire Valentinsdagen.

– Mange har altfor store forventninger til denne dagen. Den blir aldri som i de romantiske amerikanske filmene, til det er vi nok litt for jordnære, sier Kjensli.

Gavehysteriet som har oppstått i forbindelse med Alle hjerters dag har hun lite til over for, og slår i stedet et slag for hverdagsromantikken.

– Det er jo de vi har flest av. I dag ryker rundt halvparten av alle parforhold, mye på grunn av at vi ikke lenger investerer i hverandre. Vi passer på barna og sørger for at blomstene har nok vann, men lar kjærligheten seile sin egen sjø, sier Kjensli.

Senk forventningene

Cecilie Kjensli

DYRK HVERDAGSROMANTIKKEN: Cecilie Kjensli driver nettstedet cpunket.no, og mener vi bør hylle St. Valentine hver dag.

Foto: Tørid Gjendal / Cpunktet.no

Vårt forhold til Valentinsdagen kan vel sies å være noe anstrengt, på lik linje med andre importerte merkedager, som blant annet Halloween.

Mange lar seg provosere over nok et kommersielt påskudd og ytterligere næring til kjøpekarusellen.

Slik trenger det ikke å være, mener Kjensli.

– Du kan skape en romantisk ramme rundt dagen bare ved å lage et kort med noen søte ord, eller ved å tilbringe litt ekstra tid med kaffe og te i sengen på morningen. Vis omtanke for hverandre ved å gjøre en innsats selv, oppfordrer hun.

Logg av

Kjensli fnyser av innvendinger som at tidsklemma gjør det vanskelig å dyrke hverdagsromantikken.

– Tenk bare på hvor mye tid som går med foran tv-en eller andre teknologiske innretninger. På kveldene sitter vi gjerne i hver vår sofa med mobilen eller brettet på fanget og surfer og diskuterer med alle andre enn partneren vår. Det burde være mulig å finne både tid og rom for hverandre i stedet, sier Kjensli.

Så for dem som synes Valentinsdagen kan bli litt krampaktig og stressende, her er gaven som er aldeles gratis og som kan løfte kjærligheten til nye og romantiske høyder.

– Logg dere av. Både internett, mobil og sosiale medier må få en pause. Logg deg på kjæresten i stedet, smiler Kjensli.

LES OGSÅ: Middagen til ditt hjertes utkårede

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)