Normal

Politihunden XO knivstukket i snuta

Politihunden XO måtte sy flere sting i snuta etter at en 21-åring gikk til angrep med kniv i Verdal lørdag kveld.

Angrepet skjedde i 23-tiden. 21-åringen hadde vært et sted han ikke skulle være.

Han dro hjem og ble oppsøkt av tre polititjenestemenn og tjenestehunden XO.

Stukket til blods

Da han kom ut, truet han med kniv og påførte hunden en to-tre centimeter lang flenge i snuta, sier operasjonsleder Lars Letnes i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Den åtte-ni år gamle schäferhunden ble brakt til veterinær som måtte sy igjen flengen.

Alvorlig

Mannen er nå siktet for legemsbeskadigelse av offentlig tjenestemann.

– Vi ser svært alvorlig på knivtrusler mot tjenestemenn. Det er like alvorlig å knivstikke en tjenestehund som en tjenestemann, sier operasjonslederen, som forteller at XO også for noen år tilbake ble knivstukket.

21-åringen ble tatt med til arresten i politihuset i Verdal. Han skal avhøres søndag og deretter vil en politijurist avgjøre om mannen skal framstilles for fengsling på mandag

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.