NRK Meny
Normal

Politihunden XO knivstukket i snuta

Politihunden XO måtte sy flere sting i snuta etter at en 21-åring gikk til angrep med kniv i Verdal lørdag kveld.

Artikkelen er flere år gammel.

Angrepet skjedde i 23-tiden. 21-åringen hadde vært et sted han ikke skulle være.

Han dro hjem og ble oppsøkt av tre polititjenestemenn og tjenestehunden XO.

Stukket til blods

Da han kom ut, truet han med kniv og påførte hunden en to-tre centimeter lang flenge i snuta, sier operasjonsleder Lars Letnes i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Den åtte-ni år gamle schäferhunden ble brakt til veterinær som måtte sy igjen flengen.

Alvorlig

Mannen er nå siktet for legemsbeskadigelse av offentlig tjenestemann.

– Vi ser svært alvorlig på knivtrusler mot tjenestemenn. Det er like alvorlig å knivstikke en tjenestehund som en tjenestemann, sier operasjonslederen, som forteller at XO også for noen år tilbake ble knivstukket.

21-åringen ble tatt med til arresten i politihuset i Verdal. Han skal avhøres søndag og deretter vil en politijurist avgjøre om mannen skal framstilles for fengsling på mandag

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.