NRK Meny
Normal

Lag en treningsgruppe!

Trening blir lettere og morsommere hvis du har noen å gjør det med. Vi gir deg råd!

Å trene sammen er morsommere enn å gjøre det alene.
Foto: Scanstockphoto

Puls-trener Yngvar Andersen mener en treningsgruppe er motiverende. Det er mer forpliktende og mer effektivt å trene sammen med flere.

De fire Bedre Pulserne som skal legge om livsstilen sin denne våren, har dannet Pulsgrupper de skal trene sammen med en gang i uka.

Jorid Kruse har samlet en gjeng med småbarnsmødre, Liv Tori og Carl Martin har med seg venner og søsken, mens Geir Erik Jensen har tatt med kompisene fra puben.

Du kan også lage din egen Bedre Pulsgruppe. Her på våre nettsider, kan du melde deg inn. Da får du muligheten til å gå Puls-marsjen, ta alderskalkulatoren og lage en Bedre Pulsgruppe.

Over 46 000 har allerede meldt seg inn:

Registrer deg i Bedre Puls her!

Her kan du se grupper som allerede er opprettet av andre brukere.

Velg mellom over 30 øvelser i nett-tv!

Finn treningsformen for deg!

Råd til Puls-gruppen:

dott

Tilgjengelighet er viktig. For at treningsgruppa skal fungere over tid, må det være lett tilgjengelig i forhold til jobb og hjem. Det er viktig at en ikke bruker for mye tid på å komme seg til treningen.

dott

Gjør det enkelt. Hvis det ikke er treningskompetanse i gruppa, er det viktig å legge opp treningen enkelt. Det viktigste er å få høy puls og kjenne at en tar i og bruker musklene i kroppen. Treningen kan gjøres ute eller i mindre rom. Du trenger ikke en treningssal.

dott

Én tar ansvar. Det kan være lurt at en person har hovedansvaret for å drive treningen og kalle inn folk til økten. Dette ansvaret kan gå på rundgang.

dott

Ulike nivå ingen hindring. I mange grupper er det ulikt nivå på de som deltar. Da kan en samles før økta, i pausene og etterpå. Intervalltrening kan være et alternativ hvis treningsnivået er veldig forskjellig.

dott

Det er gøy å trene sammen, en klarer å gi mer i økta og treningen blir mer forpliktende.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.