Hopp til innhold

Erling Jevne

 

Erling Jevne
Foto: Anne Næsheim / NRK

Alder: 40 år

Yrke: Gardbruker og pensjonert skiløper.

Bosted: Øyer

Utdannelse: 3-årig handelsgym.

 

 

 

LES ERLINGS BLOGG

Erling om seg sjøl

Jeg har gått på ski så lenge jeg kan huske, og som barn tråkka jeg og søsknene mine opp skiløyper på jordet hjemme.

Da jeg var 16 år bestemte jeg meg for å satse. Jeg var allerede en del av skimiljøet og trivdes kjempegodt, og opplevde stadig fremgang i skisporet.

Da jeg var ferdig på handelsgymnaset ble det ski på heltid, før jeg bestemte meg for å legge opp i 2002. Det jeg husker best fra tida som aktiv skiløper var det gode miljøet, de flotte turene i inn- og utland både sommer og vinter. Nord-italia med sin flotte natur, med høye fjell og mange soldager, er fortsatt blant mine favoritt ski-steder.

Sjøl om jeg ikke driver like aktivt, er jeg fortsatt veldig glad i å gå på ski, og Birkebeinerrennet er noe jeg må få med meg hvert år, og som jeg trener mot. Ellers er jeg opptatt av at barn og unge skal få oppleve gleden av å gå på ski, og arrangerer derfor et eget barneskirenn, der lek og glede står i fokus.

5-kjappe om ski:

Beste skiminne:

5-mila i Kollen i – 96 og stafetten i Nagano i –98. Individuelt sølv i Nagano og Trondheim er også gode ski-minner.

Favoritt skisted:

Seiser Alm i Nord-Italia og Natrudstilen.

Dette må jeg alltid ha med på skituren:

Ekstra smurning! Når ungene er med, er det viktig å ha med ”gulrøtter.”

Beste skiutøver gjennom historien:

Oddvar Brå og Bjørn Dæhlie.

Bortoverski eller nedover ski?

Bortoverski!

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)