NRK Meny
Normal

Ånd utenfor Kirken?

Noen er synske, andre er healere, mens noen har kontakt med engler. Er slike ting forenlig med fortsatt medlemskap i et tradisjonelt kristent kirkesamfunn? Ja, mener kateket Wenche Yamamoto fra Drammen.

Wenche Yamamoto
Foto: FOTO: LIV EKROLL / NRK

Tror du på overnaturlige fenomener - eller at det fins et annerledes ånsliv utenfor Den norske kirke?

Nyåndelighet er et fenomen som vi har hørt mye om i den senere tid. Da kan det være snakk om å være synsk, om healing og engler. Spørsmålet er om det fins noen fellesarenaer eller om det er mulig å bygge noen form for bro mellom disse "områdene".

Kan den moderne folkereligiøsitet leve side om side med Kirkens tro og lære. Eller er dette uforenlig?

Wenche Yamamoto er en av dem som er opptatt av disse spørsmålene, men som har valgt å bli i kirken.

Mette Sofie Moe jobbet som prest i Den norske kirke i flere år - på Byneset i Trondheim. Da hun oppdaget en alternativ åndelig verden, valgte hun å si opp og gå ut av kirken - som trossamfunn.

Hør om vår nye åndelighet.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.