Tilbake i ny «supergruppe»

Hank von Helvete gjør rockecomeback med ny «supergruppe».

Doctor Midnight & The Mercy Cult

Doctor Midnight & The Mercy Cult, med Hans-Erik Dyvik Husby i spissen.

Foto: Promo

Hans-Erik Dyvik Husby i rollen som Cornelis Vreeswijk

Hans-Erik Dyvik Husby har gjort suksess i rollen som Cornelis Vreeswijk.

Foto: Chamdin & Stöhr Film
Turboneger / Hell music festival

Dyvik Husby slik vi har vært vant til å se ham, som «Hertis» i Turboneger.

Foto: Per Ole Hagen / NRK
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hans-Erik Dyvik Husby, tidligere bedre kjent som Hank von Helvete, vokalist og frontfigur i Turboneger, har for tiden stor suksess som skuespiller i filmen «Cornelis» .

Les også:

Comeback

Nå kommer han tilbake til rocken med bandet Doctor Midnight & The Mercy Cult, en «supergruppe» satt sammen av medlemmer fra band som Marilyn Manson (Tim Skold, bass), Satyricon (Anders Odden, gitar), Extol (David Husvik, trommer) og Apotygma Berzerk (Audun Stengel, gitar).

Bandet har allerede eksistert et par år, og Slottsfjellfestivalen i Tønsberg var de første til å snappe dem opp for sommeren 2011.

- Vi gleder oss enormt til å få besøk av bandet live på fjellet til sommeren. Vi har kun hørt plata som kommer på nyåret en gang, og ble blåst av banen av hva vi hørte, sier pressesjef for festivalen Henrik Lysell, i en pressemelding.

- Dette er hardt, kompromissløst og fengende. En kombinasjon de færreste behersker. Bandet er besatt av enormt erfarne musikere som alle har hatt internasjonal suksess med sine respektive band, heter det videre. Vi tviler ikke et sekund på at dette vil bli en av høydepunktene under Slottsfjell 2011, heter det videre.

Fikk behandling for misbruk

Vinteren 2009 fikk Dyvik Husby behandling for sitt narkotikamisbruk og etter det ga han medlemmene i Turboneger beskjed om at han hadde tenkt å forlate bandet.

– De forsto, men ble litt overrasket. Det tok kanskje litt tid før det gikk opp for dem hva det innebar. At det faktisk var slutt, sa han.

Kulturstrøm

 • Åpner utstilling viet faren

  Teaterregissør Stein Winge åpner til helgen en utstilling viet kunstnerfaren Sigurd Winge og hans elev Jan Baker på Soli Brug galleri i Østfold. Winge var kjent som en banebrytende og toneangivende grafiker og viktig monumentalkunstner, ifølge galleriets pressemelding.

  Soli Brug, Østfold
  Foto: Rainer Prang / NRK
 • Kanye West setter opp Opera

  Kanye West trår til med sin første opera. Operaen «Nebuchadnezzar» har premiere på Hollywood Bowl 24. november. Regi er ved den italienske performancekunstneren Vanessa Beecroft. Oppsetningen byr ifølge NME på musikk av Kanye Wests store gospelkor Sunday Service, meldte West på Twitter søndag (NTB).

  Laster Twitter-innhold