Tilbake i ny «supergruppe»

Hank von Helvete gjør rockecomeback med ny «supergruppe».

Doctor Midnight & The Mercy Cult

Doctor Midnight & The Mercy Cult, med Hans-Erik Dyvik Husby i spissen.

Foto: Promo

Hans-Erik Dyvik Husby i rollen som Cornelis Vreeswijk

Hans-Erik Dyvik Husby har gjort suksess i rollen som Cornelis Vreeswijk.

Foto: Chamdin & Stöhr Film
Turboneger / Hell music festival

Dyvik Husby slik vi har vært vant til å se ham, som «Hertis» i Turboneger.

Foto: Per Ole Hagen / NRK
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hans-Erik Dyvik Husby, tidligere bedre kjent som Hank von Helvete, vokalist og frontfigur i Turboneger, har for tiden stor suksess som skuespiller i filmen «Cornelis» .

Les også:

Comeback

Nå kommer han tilbake til rocken med bandet Doctor Midnight & The Mercy Cult, en «supergruppe» satt sammen av medlemmer fra band som Marilyn Manson (Tim Skold, bass), Satyricon (Anders Odden, gitar), Extol (David Husvik, trommer) og Apotygma Berzerk (Audun Stengel, gitar).

Bandet har allerede eksistert et par år, og Slottsfjellfestivalen i Tønsberg var de første til å snappe dem opp for sommeren 2011.

- Vi gleder oss enormt til å få besøk av bandet live på fjellet til sommeren. Vi har kun hørt plata som kommer på nyåret en gang, og ble blåst av banen av hva vi hørte, sier pressesjef for festivalen Henrik Lysell, i en pressemelding.

- Dette er hardt, kompromissløst og fengende. En kombinasjon de færreste behersker. Bandet er besatt av enormt erfarne musikere som alle har hatt internasjonal suksess med sine respektive band, heter det videre. Vi tviler ikke et sekund på at dette vil bli en av høydepunktene under Slottsfjell 2011, heter det videre.

Fikk behandling for misbruk

Vinteren 2009 fikk Dyvik Husby behandling for sitt narkotikamisbruk og etter det ga han medlemmene i Turboneger beskjed om at han hadde tenkt å forlate bandet.

– De forsto, men ble litt overrasket. Det tok kanskje litt tid før det gikk opp for dem hva det innebar. At det faktisk var slutt, sa han.

Kulturstrøm

  • Fire semifinalevinnere i Virtuos

    Ti musikktalenter konkurrerte fredag om fire finaleplasser i NRKs klassiske solist-konkurranse Virtuos 2020. Vinnerne som går videre til finalen er Nikita Khnykin, piano, Daniil Letiagin, slagverk, Balder Hella Mikkelsen, cello og Mathias Rugsveen, trekkspill. Finalen avholdes lørdag 21. mars.

    Vinnere av semifinalen i Virtuos
    Foto: Robert Rønning / NRK
  • Bibliotekene ser digitale mørketall

    Halvparten av dem som henvender seg i skranken på Trondheim folkebibliotek trenger hjelp til noe helt annet enn å finne riktig bok. – Det er blitt et klasseskille. Det er sårt å se, sier Torunn Tømmervold, veileder ved Trondheim folkebibliotek.