Norske Stargate hedret i USA

Den norske produsentduoen Stargate ble hedret for å ha betydd noe spesielt for forholdet mellom Norge og USA.

Stargate vant Grammy for beste R&B-låt

Mikkel Eriksen (t.v.) og Tor Erik Hermansen ble hedret for å ha fremmet norsk kultur og musikk i USA onsdag kveld. Bildet er tatt under Grammy-utdelingen i 2009 da Stargate vant for beste R&B-låt med sangen «Miss Independant».

Foto: VALERIE MACON / AFP

Onsdag kveld ankom herrene bak Stargate, Mikkel Eriksen og Tor Erik Hermansen festmiddagen i Broad Street Ball Room i New York.

Hvert år deles det ut en pris til de som har betydd noe spesielt for forholdet mellom Norge og USA. I år ble prisen tildelt Stargate.

– Denne utmerkelsen betyr mye for oss. Personlig har jeg alltid hatt en drøm om USA fra jeg var liten gutt hjemme i Askim. Når vi nå får denne prisen som en anerkjennelse for at vi har klart å skape noe mellom Norge og USA, betyr det mye, sier Tor Erik Hermansen til Aftenposten.

Duoen mottok utmerkelsen fra Det norsk-amerikanske handelskammeret.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Video Rihanna og Stargate om samarbeidet

Duoen har samarbeidet med Rihanna på flere av hennes største hits. Her prater stjernen om samarbeidet med Stargate.

– En viktig eksportartikkel

Stargate har gjort enorm suksess i USA som musikkprodusenter, og har jobbet med store artistnavn som Rihanna, Ne-Yo, Katy Perry og Beyoncé. Duoen topper for tiden Billboard hot 100-listen i USA med sangen «Diamonds» av Rihanna.

Mikkel Eriksen sier det er bra at musikk blir anerkjent i et slikt forum som Det norsk-amerikanske handelskammer.

– I Norge er vi flinke på ting som olje, fisk og shipping. At de da også anerkjenner musikk og kultur som en seriøs business og en viktig eksportartikkel er flott, sier Eriksen til Aftenposten.

Prisen, eller hederbevisningen, de ble tildelt har vært delt ut i 20 år, og har gått til en rekke personer som har betydd mye for forholdet Norge og USA.

Liv Ullmann, Grete og Jack Waitz og Stein Eriksen er blant dem som har fått anerkjennelsen tidligere.