Jacksons moonwalk-hanske solgt

Den glitrende hvite hansken Michael Jackson brukte da han introduserte sin berømte moonwalk i 1983, er solgt på auksjon for 350.000 dollar.

Michael Jacksons hvite hanske

Michael Jacksons hvite hanske ble først brukt i 1983, under 25-årskonserten for Motown.

Foto: Emmanuel / Scanpix/AFP

Etter hvert som budene føk i været under auksjonen på Hard Rock Café på Times Square i New York lørdag, hylte og skrek fansen til den avdøde popstjernen.

Kjøpt av forretningsmann fra Macao

Kjøperen var en forretningsmann fra Macao, Hoffman Ma, som fortalte Fox News at han hadde vært innstilt på å betale mye mer enn de rundt 1,9 millioner kroner han til slutt måtte ut med.

Den smykkebesatte hvite hansken Jackson hadde på venstre hånd under 25-årskonserten for Motown på TV, var toppartikkelen da en rekke av hans eiendeler ble auksjonert bort.

The Holy Grail of Michael Jackson

Jacksons rockabilia var høydepunktene på en auksjon der flere hundre rock and roll-gjenstander gikk under hammeren. En svart jakke som pop-kongen Jackson brukte under «Bad»-turneen i 1989 gikk for 225.000 dollar.

Aller dyrest var likevel hansken, som auksjonarius Darren Julien kalte «the Holy Grail of Michael Jackson», og som var ventet å gå for mye mer enn den anslåtte verdien på 50.000 dollar.

Når kommisjonen ble lagt til måtte kjøperen til slutt punge ut 420.000 dollar for den hvite hansken.

Kulturstrøm

  • Brasil forbyr homofobi

    Brasils høyesterett slår fast at homofobi og diskriminering av medlemmer av LGBT-miljøet er sidestilt med rasisme og forbudt ved lov. Rasisme har vært forbudt i Brasil siden 1989 og kan gi opptil fem års fengsel.

  • Rush vant rekordsøksmål

    Skuespilleren Geoffrey Rush er tilkjent den største summen noen gang utbetalt til en enkeltperson i et injuriesøksmål i Australia – 17,5 millioner kroner. Oscar-vinneren saksøkte Daily Telegraph som trykket anklager om at han oppførte seg upassende.

    Geoffrey Rush på filmfestivalen i Berlin
    Foto: Michael Sohn / AP