Hopp til innhold

Bok om Dylans disipler

Carl Johan Berg har skrevet bok om dem som følger Bob Dylan i tykt og tynt.

Bob Dylan

I den nye boka om Bob Dyaln presenteres først og fremst de som følger ham tettest som fans.

Foto: Scanpix

I «Dylans Disipler - ikke helt som andre fans.» (Koloritt Forlag) har forfatteren tatt for seg hele Dylans artistliv.

Han skildrer fansen og sitt eget forhold til artisten gjennom ulike stadier, både oppturer og nedturer, fra 60-tallet til i dag. Boken er krydret med tidsbilder, historier og Dylan-sitater.

- Utgjør en åndelig elite

Berg fastslår at Dylan-fansen beskjeftiger seg med stor kunst og en betydelig kunstner og «utgjør en åndelig elite i denne forflatningens tid hvor mange er mest opptatt av realityserier og idolkonkurranser».

Bob Dylan

Mange lurer på om Bob Dylan noen gang kommer til å få Nobels Litteraturpris for sine sangtekster.

Foto: STEW MILNE / AP

Carl Johan Berg er tidligere stortingsjournalist, redaktør i fagbladet «Dine Penger» og diverse andre tidsskrifter og aviser. Han har skrevet flere bøker om blant annet politikk, økonomi, internasjonalt humanitært arbeid og sport - samt to barnebøker.

Berg har vært frelst siden 1965 og har holdt en rekke foredrag om Bob Dylan og allerede gitt ut boka «Dylanevangeliet».

Kommenteres av psykolog

Når det nye verket lanseres i Oslo onsdag, vil det bli kommentert av psykolog, Freud-ekspert og dylanolog Kim Larsen og professor dr.med. Petter Strømme.

I tillegg til presentasjon, loves det hyllest og «tungetale» om Dylan og boken. Bobband vil fremføre mesterens sanger og det betimelige spørsmålet vil nok en gang ble stilt: Når får Dylan Nobels litteraturpris?

Kulturstrøm

 • Dikt om snøskred nominert

  Diktsamlingen «Avhandling om snøskred» av Tilde Strand Bogen er en av tre nominerte bøker til Tarjei Vesaas' debutantpris. Noen av diktene tar utgangspunkt i Kletthammerskredet, et snøskred som gikk i Oppdal i 1868.

  I år er det kun tre bøker nominerte til prisen, mot vanlige fem. De to andre er Maria Horveis roman «Gratulerer med dagen» og M. Seppola Simonsens diktsamling «Hjerteskog».

  Debutantpris skal gå til beste skjønnlitterære debutant under 35 år. Den norske Forfatterforening melder at antallet debutanter under 35 år var lavere i 2022 enn det som har vært vanlig de siste årene.

  Prisvinneren offentliggjøres lørdag 18. mars 2023.

  Tilde Strand Bogen
  Foto: Helge Hansen / Montage
 • Clooney lager amerikansk «Le bureau»

  George Clooney blir både regissør og produsent på en amerikansk versjon av den franske suksesserien «Le bureau». Den franske serien handlet om arbeidslivet til og opplæringen av hemmelige agenter, og ble rost for sin realistisk skildring av agentarbeid.

  Clooney har selv spilt etterretningsagent i filmen «Syriana». Den amerikanske serien vil handle om CIA, og vil også hente inspirasjon fra spionserien «Homeland».

  Le Bureau S05E01
  Foto: Remy Grandroques

Flere kulturnyheter

Beyoncé skreiv Grammy-historie

Med totalt 32 prisar har Beyoncé blitt den mestvinnande artisten i Grammy-historia. Med på vinnarlaget hadde ho bergensaren Jens Christian Isaksen.