Bok om Dylans disipler

Carl Johan Berg har skrevet bok om dem som følger Bob Dylan i tykt og tynt.

Bob Dylan

I den nye boka om Bob Dyaln presenteres først og fremst de som følger ham tettest som fans.

Foto: Scanpix

I «Dylans Disipler - ikke helt som andre fans.» (Koloritt Forlag) har forfatteren tatt for seg hele Dylans artistliv.

Han skildrer fansen og sitt eget forhold til artisten gjennom ulike stadier, både oppturer og nedturer, fra 60-tallet til i dag. Boken er krydret med tidsbilder, historier og Dylan-sitater.

- Utgjør en åndelig elite

Berg fastslår at Dylan-fansen beskjeftiger seg med stor kunst og en betydelig kunstner og «utgjør en åndelig elite i denne forflatningens tid hvor mange er mest opptatt av realityserier og idolkonkurranser».

Bob Dylan

Mange lurer på om Bob Dylan noen gang kommer til å få Nobels Litteraturpris for sine sangtekster.

Foto: STEW MILNE / AP

Carl Johan Berg er tidligere stortingsjournalist, redaktør i fagbladet «Dine Penger» og diverse andre tidsskrifter og aviser. Han har skrevet flere bøker om blant annet politikk, økonomi, internasjonalt humanitært arbeid og sport - samt to barnebøker.

Berg har vært frelst siden 1965 og har holdt en rekke foredrag om Bob Dylan og allerede gitt ut boka «Dylanevangeliet».

Kommenteres av psykolog

Når det nye verket lanseres i Oslo onsdag, vil det bli kommentert av psykolog, Freud-ekspert og dylanolog Kim Larsen og professor dr.med. Petter Strømme.

I tillegg til presentasjon, loves det hyllest og «tungetale» om Dylan og boken. Bobband vil fremføre mesterens sanger og det betimelige spørsmålet vil nok en gang ble stilt: Når får Dylan Nobels litteraturpris?

Kulturstrøm

 • Pussar opp prestegard

  Bjørnstjerne Bjørnson sin barndomsheim, Nesset prestegard i Romsdal, skal pussast opp for sju millionar kroner. Den siste presten forlét prestegarden i 2016 og no skal hovudhuset brukast som museum.

  Pussar opp Nesset prestegård
  Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK
 • Zuckerberg fikk klar beskjed av EU

  Facebook-sjef Mark Zuckerberg fikk klar beskjed om å gjøre mer for å stanse flommen av hatmeldinger og falske nyheter da han møtte tre EU-kommissærer i Brussel mandag. EU skal om kort tid legge fram en plan for å regulere kunstig intelligens.

  Mark Zuckerberg
  Foto: Erin Scott
 • Gir seg med Farmen

  TV 2-programleder Gaute Grøtta Grav fra Isfjorden i Rauma gir seg som programleder i "Farmen" og "Farmen kjendis". Han har ledet programmet i 13 sesonger og over 500 programmer. Det er foreløpig ikke klart hvem som skal ta over programlederjobben.

  Gaute Grøtta Grav i Farmen-genseren
  Foto: Alex Iversen / TV 2