Hopp til innhold

Dylan ikke riktig «profet»

Pave Benedikt XVI mislikte Bob Dylans opptreden for pave Johannes Paul II.

Bob Dylan og pave Johannes Paul II
Foto: ARTURO MARI / AP

Bob Dylan
Foto: LUCA BRUNO / AP

Les også: Dylan til Oslo i mars

Les også: Bob Dylan kjøper hus i Skottland

Alt om Bob Dylan!

Pave Benedikt XVI hadde liten sans for at Bob Dylan opptrådte for avdøde pave Johannes Paul II i 1997.

I sin nye bok, som ble utgitt torsdag, skriver han at han anså at artisten ikke var den riktige typen «profet», melder nyhetsbyrået Reuters .

Avsløring i minnebok

Benedikt, som var kardinal Joseph Ratzinger da konserten fant sted i Bologna i Italia, kommer altså med avsløringen i en minnebok han har skrevet om sin forgjenger, som døde i 2005.

- Det var grunn til å være skeptisk, - jeg var, og på en viss måte er jeg det fortsatt, - tvilende til om det virkelig var riktig å la denne typen profeter få gripe inn, sier Benedikt og nevner Dylan blant stjernene som opptrådte.

Under sin opptreden sang Dylan «Knockin' on Heaven's Door », «A Hard Rain's A-Gonna Fall» og «Forever Young».

Avlyste veldedighetskonsert

Benedikt elsker klassisk og religiøs musikk og er en dyktig klassisk pianist. I fjor avlyste han Vatikanets tradisjonelle veldedighetskonsert som holdes ved juletider og som er den reneste magnet for popstjerner.

Minneboka «John Paul II, My Beloved Predecessor» handler for det meste om Johannes Pauls personlighet og hans religiøse skrifter.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Dikt om snøskred nominert

  Diktsamlingen «Avhandling om snøskred» av Tilde Strand Bogen er en av tre nominerte bøker til Tarjei Vesaas' debutantpris. Noen av diktene tar utgangspunkt i Kletthammerskredet, et snøskred som gikk i Oppdal i 1868.

  I år er det kun tre bøker nominerte til prisen, mot vanlige fem. De to andre er Maria Horveis roman «Gratulerer med dagen» og M. Seppola Simonsens diktsamling «Hjerteskog».

  Debutantpris skal gå til beste skjønnlitterære debutant under 35 år. Den norske Forfatterforening melder at antallet debutanter under 35 år var lavere i 2022 enn det som har vært vanlig de siste årene.

  Prisvinneren offentliggjøres lørdag 18. mars 2023.

  Tilde Strand Bogen
  Foto: Helge Hansen / Montage
 • Clooney lager amerikansk «Le bureau»

  George Clooney blir både regissør og produsent på en amerikansk versjon av den franske suksesserien «Le bureau». Den franske serien handlet om arbeidslivet til og opplæringen av hemmelige agenter, og ble rost for sin realistisk skildring av agentarbeid.

  Clooney har selv spilt etterretningsagent i filmen «Syriana». Den amerikanske serien vil handle om CIA, og vil også hente inspirasjon fra spionserien «Homeland».

  Le Bureau S05E01
  Foto: Remy Grandroques

Flere kulturnyheter

Beyoncé skreiv Grammy-historie

Med totalt 32 prisar har Beyoncé blitt den mestvinnande artisten i Grammy-historia. Med på vinnarlaget hadde ho bergensaren Jens Christian Isaksen.