Dylan ikke riktig «profet»

Pave Benedikt XVI mislikte Bob Dylans opptreden for pave Johannes Paul II.

Bob Dylan og pave Johannes Paul II
Foto: ARTURO MARI / AP

Bob Dylan
Foto: LUCA BRUNO / AP

Les også: Dylan til Oslo i mars

Les også: Bob Dylan kjøper hus i Skottland

Alt om Bob Dylan!

Pave Benedikt XVI hadde liten sans for at Bob Dylan opptrådte for avdøde pave Johannes Paul II i 1997.

I sin nye bok, som ble utgitt torsdag, skriver han at han anså at artisten ikke var den riktige typen «profet», melder nyhetsbyrået Reuters .

Avsløring i minnebok

Benedikt, som var kardinal Joseph Ratzinger da konserten fant sted i Bologna i Italia, kommer altså med avsløringen i en minnebok han har skrevet om sin forgjenger, som døde i 2005.

- Det var grunn til å være skeptisk, - jeg var, og på en viss måte er jeg det fortsatt, - tvilende til om det virkelig var riktig å la denne typen profeter få gripe inn, sier Benedikt og nevner Dylan blant stjernene som opptrådte.

Under sin opptreden sang Dylan «Knockin' on Heaven's Door », «A Hard Rain's A-Gonna Fall» og «Forever Young».

Avlyste veldedighetskonsert

Benedikt elsker klassisk og religiøs musikk og er en dyktig klassisk pianist. I fjor avlyste han Vatikanets tradisjonelle veldedighetskonsert som holdes ved juletider og som er den reneste magnet for popstjerner.

Minneboka «John Paul II, My Beloved Predecessor» handler for det meste om Johannes Pauls personlighet og hans religiøse skrifter.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Lego-figurens far er død

    Mannen som skapte de gule Lego-figurene er død. Designeren Jens Nygaard Knudsen ble 78 år gammel, melder dansk TV2. Han laget figuren på 1970-tallet fordi lekehusene til Lego sto tomme, sier enken hans. Designet hans er også brukt i Lego-filmer.

    Lego-figur.
    Foto: Daniel Karmann / AFP