Hopp til innhold

Dylan ikke riktig «profet»

Pave Benedikt XVI mislikte Bob Dylans opptreden for pave Johannes Paul II.

Bob Dylan og pave Johannes Paul II
Foto: ARTURO MARI / AP

Bob Dylan
Foto: LUCA BRUNO / AP

Les også: Dylan til Oslo i mars

Les også: Bob Dylan kjøper hus i Skottland

Alt om Bob Dylan!

Pave Benedikt XVI hadde liten sans for at Bob Dylan opptrådte for avdøde pave Johannes Paul II i 1997.

I sin nye bok, som ble utgitt torsdag, skriver han at han anså at artisten ikke var den riktige typen «profet», melder nyhetsbyrået Reuters .

Avsløring i minnebok

Benedikt, som var kardinal Joseph Ratzinger da konserten fant sted i Bologna i Italia, kommer altså med avsløringen i en minnebok han har skrevet om sin forgjenger, som døde i 2005.

- Det var grunn til å være skeptisk, - jeg var, og på en viss måte er jeg det fortsatt, - tvilende til om det virkelig var riktig å la denne typen profeter få gripe inn, sier Benedikt og nevner Dylan blant stjernene som opptrådte.

Under sin opptreden sang Dylan «Knockin' on Heaven's Door », «A Hard Rain's A-Gonna Fall» og «Forever Young».

Avlyste veldedighetskonsert

Benedikt elsker klassisk og religiøs musikk og er en dyktig klassisk pianist. I fjor avlyste han Vatikanets tradisjonelle veldedighetskonsert som holdes ved juletider og som er den reneste magnet for popstjerner.

Minneboka «John Paul II, My Beloved Predecessor» handler for det meste om Johannes Pauls personlighet og hans religiøse skrifter.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.