NRK Meny
Normal

Dylan ikke riktig «profet»

Pave Benedikt XVI mislikte Bob Dylans opptreden for pave Johannes Paul II.

Bob Dylan og pave Johannes Paul II
Foto: ARTURO MARI / AP

Bob Dylan
Foto: LUCA BRUNO / AP

Les også: Dylan til Oslo i mars

Les også: Bob Dylan kjøper hus i Skottland

Alt om Bob Dylan!

Pave Benedikt XVI hadde liten sans for at Bob Dylan opptrådte for avdøde pave Johannes Paul II i 1997.

I sin nye bok, som ble utgitt torsdag, skriver han at han anså at artisten ikke var den riktige typen «profet», melder nyhetsbyrået Reuters .

Avsløring i minnebok

Benedikt, som var kardinal Joseph Ratzinger da konserten fant sted i Bologna i Italia, kommer altså med avsløringen i en minnebok han har skrevet om sin forgjenger, som døde i 2005.

- Det var grunn til å være skeptisk, - jeg var, og på en viss måte er jeg det fortsatt, - tvilende til om det virkelig var riktig å la denne typen profeter få gripe inn, sier Benedikt og nevner Dylan blant stjernene som opptrådte.

Under sin opptreden sang Dylan «Knockin' on Heaven's Door », «A Hard Rain's A-Gonna Fall» og «Forever Young».

Avlyste veldedighetskonsert

Benedikt elsker klassisk og religiøs musikk og er en dyktig klassisk pianist. I fjor avlyste han Vatikanets tradisjonelle veldedighetskonsert som holdes ved juletider og som er den reneste magnet for popstjerner.

Minneboka «John Paul II, My Beloved Predecessor» handler for det meste om Johannes Pauls personlighet og hans religiøse skrifter.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Nyopprettet stipend for unge poeter

  Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

 • Oral Bee til Sentrum Scene

  1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).

 • Gir «Lilyhammer» æren

  Netflix-sjef Reed Hastings var nylig i Roma for å presentere strømmetjenestens videre planer fremover. I et møte med internasjonal presse trakk han fram norskproduserte «Lilyhammer» som nøkkelen til strømmetjenestens suksess, melder Aftenposten.

  Lillyhammer
  Foto: Rubicon