Hopp til innhold

Bieber og Eminem vant mest

Justin Bieber fikk mest oppmerksomhet da han og Eminem stakk av med flest priser under søndagens Billboard Awards.

Video Se Justin Bieber fra Billboard Awards

Stjernene var samla da Billboard Music Awards 2011 ble delt ut søndag kveld.

Eminem går igjen til filmen.

Eminem var ikke tilstede under søndagens Billboard Music Awards 2011, men fikk seks priser utdelt i sitt navn.

Foto: Andrew Medichini / Scanpix/AP
Rihanna vant tre prisre på Billboard 2011 Music Awards

Rihanna vant tre prisre på Billboard Music Awards 2011.

Foto: Dan Steinberg / Ap
Lady Antebellum vant prisen for årets countrylåt for tittellåta fra albumet «Need you now».

Lady Antebellum vant prisen for årets countrylåt med tittellåta fra albumet «Need you now».

Foto: Dan Steinberg / Ap
Beyonce Knowles, Billboard Music Awards 2011

Beyonce Knowles ble hyllet med «Millennium Award» på Billboard Music Awards 2011.

Foto: Dan Steinberg / Ap

Tenåringsidolet Justin Bieber og rapperen Eminem dominerte søndagens Billboard Music Awards 2011. Begge stakk av med hele seks priser, mens Eminem fikk den gjeveste av dem alle – årets artist.

Har vært borte i fire år

Billboard-prisene ble delt ut på MGM Grand i Las Vegas, men måtte klare seg uten Eminem. Dermed var det Bieber som måtte ta mesteparten av rampelyset i en prisutdeling som har vært borte i fire år.

Årets show var et forsøk på å gjennopplive en seremoni som tidlig var en årlig affære.

Med sin nye, litt kortere hårsveis, fikk Bieber oppleve å slå både Bruno Mars og Nicki Minaj i kampen om prisen for beste nykommer.

- Jeg er 17 år … og hver dag er helt utrolig, når jeg får se så mange jeg får til å smile, sa en glad Justin Bieber, melder Reuters.

«Beliebers»

Den kanadiske popstjerna begynte sitt liv som artist gjennom YouTube og har i dag en enorm fanskare, eller såkalte «Beliebers». Han vant blant annet også prisene for beste popalbum og ikke overraskende pris for beste artist i sosiale og digitale medier.

Rapperen Eminem har hatt stor suksess med sitt siste album, «Recovery» og singler som «Love the way you lie» der han har med Rihanna. Eminem vant prisene for beste mannlige artist, beste rap-artist, beste rap-låt, beste rapalbum og ikke minst prisen «Billboard 200 album».

Årets countrylåt

Rihanna, som åpna showet på scenen sammen med Britney Spears for en spesialutgave av «S&M», vant tre priser; blant annet årets kvinnelige aritst og årets beste radioartist.

Katy Perry stakk av med priser for årets digitale låt og «top hot 100 artist», mens Taio Cruz vant vant prisen for årets «top hot 100 song».

Lady Antebellum vant prisen for årets countrylåt med tittellåta fra albumet «Need you now». Dette skal ifølge Billboard nå være den mest nedlasta countrylåta noensinne.

En annen countrstjerne – Taylor Swift, ble årets countryaritst.

«Millennium Award»

Av andre priser verdt å nevne er at Beyonce fortjuent nok ble hyllet med utmerkelsen «Millennium Award» for sin musikalske innflytelse og trukket fram som en kvinnelig rollemodell.

Neil Diamond (70) ble hyllet med en «Icon award» før han framførte sin hit «Sweet Caroline» fra 1969.

U2 fikk, ikke veldig oppsiktsvekkende en pris for beste turnéband, etter at deres «360 degrees»-turné er blitt tidenes mest innbringende.

Kulturstrøm

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.