Normal

Bieber og Eminem vant mest

Justin Bieber fikk mest oppmerksomhet da han og Eminem stakk av med flest priser under søndagens Billboard Awards.

Video Se Justin Bieber fra Billboard Awards

Stjernene var samla da Billboard Music Awards 2011 ble delt ut søndag kveld.

Eminem går igjen til filmen.

Eminem var ikke tilstede under søndagens Billboard Music Awards 2011, men fikk seks priser utdelt i sitt navn.

Foto: Andrew Medichini / Scanpix/AP
Rihanna vant tre prisre på Billboard 2011 Music Awards

Rihanna vant tre prisre på Billboard Music Awards 2011.

Foto: Dan Steinberg / Ap
Lady Antebellum vant prisen for årets countrylåt for tittellåta fra albumet «Need you now».

Lady Antebellum vant prisen for årets countrylåt med tittellåta fra albumet «Need you now».

Foto: Dan Steinberg / Ap
Beyonce Knowles, Billboard Music Awards 2011

Beyonce Knowles ble hyllet med «Millennium Award» på Billboard Music Awards 2011.

Foto: Dan Steinberg / Ap

Tenåringsidolet Justin Bieber og rapperen Eminem dominerte søndagens Billboard Music Awards 2011. Begge stakk av med hele seks priser, mens Eminem fikk den gjeveste av dem alle – årets artist.

Har vært borte i fire år

Billboard-prisene ble delt ut på MGM Grand i Las Vegas, men måtte klare seg uten Eminem. Dermed var det Bieber som måtte ta mesteparten av rampelyset i en prisutdeling som har vært borte i fire år.

Årets show var et forsøk på å gjennopplive en seremoni som tidlig var en årlig affære.

Med sin nye, litt kortere hårsveis, fikk Bieber oppleve å slå både Bruno Mars og Nicki Minaj i kampen om prisen for beste nykommer.

- Jeg er 17 år … og hver dag er helt utrolig, når jeg får se så mange jeg får til å smile, sa en glad Justin Bieber, melder Reuters.

«Beliebers»

Den kanadiske popstjerna begynte sitt liv som artist gjennom YouTube og har i dag en enorm fanskare, eller såkalte «Beliebers». Han vant blant annet også prisene for beste popalbum og ikke overraskende pris for beste artist i sosiale og digitale medier.

Rapperen Eminem har hatt stor suksess med sitt siste album, «Recovery» og singler som «Love the way you lie» der han har med Rihanna. Eminem vant prisene for beste mannlige artist, beste rap-artist, beste rap-låt, beste rapalbum og ikke minst prisen «Billboard 200 album».

Årets countrylåt

Rihanna, som åpna showet på scenen sammen med Britney Spears for en spesialutgave av «S&M», vant tre priser; blant annet årets kvinnelige aritst og årets beste radioartist.

Katy Perry stakk av med priser for årets digitale låt og «top hot 100 artist», mens Taio Cruz vant vant prisen for årets «top hot 100 song».

Lady Antebellum vant prisen for årets countrylåt med tittellåta fra albumet «Need you now». Dette skal ifølge Billboard nå være den mest nedlasta countrylåta noensinne.

En annen countrstjerne – Taylor Swift, ble årets countryaritst.

«Millennium Award»

Av andre priser verdt å nevne er at Beyonce fortjuent nok ble hyllet med utmerkelsen «Millennium Award» for sin musikalske innflytelse og trukket fram som en kvinnelig rollemodell.

Neil Diamond (70) ble hyllet med en «Icon award» før han framførte sin hit «Sweet Caroline» fra 1969.

U2 fikk, ikke veldig oppsiktsvekkende en pris for beste turnéband, etter at deres «360 degrees»-turné er blitt tidenes mest innbringende.

Kulturstrøm

 • LeBron James i Space Jam-oppfølgjar

  Basketballspelaren LeBron James skal spele houvdrolla saman med Snurre Sprett i oppfølgjaren av filmen Space Jam frå 1996, melder Fortune. Michael Jordan hadde hovudrolla i orginalfilmen.

  Laster Instagram-innhold
 • Går av etter essay

  Ian Buruma, redaktøren i New York Review of Books, går av etter kritikk av et essay han publiserte i det prestisjefylte litteraturtidsskriftet. Essayet var ført i pennen av den canadiske radio- og TV-personligheten Jian Ghomeshi, som mistet jobben i kringkastingsselskapet CBC etter at flere kvinner anklaget ham for seksuell trakassering og overgrep (NTB).

  Ian Buruma
  Foto: Leif Arild Eriksen / NRK
 • Kiss annonserer sin avskjedsturné

  – Dette blir den råeste feiringen for dem som har sett oss før, og den siste muligheten for dem som ikke har det, sa bandet da de annonserte sin avskjedsturné, «End of the Road World Tour» under finaleshowet på «America's Got Talent». Det skriver Variety. Bandet har foreløpig ikke sluppet noen datoer for konsertserien. Det amerikanske rockebandet ble startet i 1973.

  Paul Stanley, Tommy Thayer, Eric Singer og Gene Simmons i Kiss
  Foto: Frederick M. Brown / Getty Images/AFP/Scanpix