Hopp til innhold

Beyoncé etter politidrapene: – Slutt å drepe oss

Amerikanske kjendiser deler sorg og sinne i sosiale medier etter politidrapene på Alton Sterling og Philando Castile.

Beyonce

RASER ETTER POLITIDRAPET: Sangerinnen Beyoncé publiserte et offentlig brev etter politidrapet på 37 år gamle Alton Sterling. Sangerinnen skriver «Dette er en kamp for alle som føler seg marginalisert, som kjemper for frihet og menneskerettigheter.»

Foto: Andrew White / Ap

37 år gamle Alton Sterling ble natt til 5. juli skutt og drept av politiet utenfor storkiosken hvor han jobbet, i Baton Rouge i Louisiana. Dagen etter ble også Philando Castile skutt og drept av politiet.

Videoer av hendelsen i Louisiana er spredt på nettet, og drapene vekker raseri blant amerikanerne. Flere profilerte amerikanske kjendiser har brukt sosiale medier til å dele sorg og sinne over det som har skjedd.

Beyoncé er en av kjendisene som har reagert offentlig på politidrapet. På Facebook har sangstjernen delt et offentlig brev der hun blant annet skriver «Det er opp til oss å ta et standpunkt og si «slutt å drepe oss». Vi trenger ikke sympati, vi trenger at livene våre blir respektert.»

Sangerinnen Rihanna har delt en video på Instagram som viser en kvinne som raser mot volden, med teksten «RIP Alton Sterling» og #howmanymore.

Også rapperen Drake brukte Instagram for å formidle hva han mener om saken. Der la han ut et brev hvor han blant annet skriver «Dette er virkelig og det gjør meg bekymret. Bekymret for familie, venner og alle mennesker som kan bli ofre for dette mønsteret.»

Facebook-gründer Mark Zuckerberg skriver i et innlegg på Facebook at USA fremdeles har en lang vei igjen å gå.

Skuespiller og regissør Lena Dunham skriver at drapet skjedde fordi det amerikanske politiet er selektive i hvem de beskytter og hvem de skader.

Laster Twitter-innhold

Også popstjernen Justin Timberlake skriver at det er systematiske forskjeller i hvordan politiet i USA gjør pågripelser.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Komiker Amy Schumer sørger med Louisiana.

Laster Twitter-innhold

Rapperen MC Hammer mener politiet har utvist barbarisk oppførsel.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm