Hopp til innhold

Ny video av politidrap øker raseriet i USA

Nok en video av drapet på Alton Sterling (37) i Baton Rouge i Louisiana er publisert og vekker raseri i USA. Nå skal drapet granskes.

Alton Sterling (37) ble skutt og drept av politiet i Baton Rouge i Louisiana 5. juli 2016. Flere videoer av drapet har spredd seg på internett. Politimennene er suspendert mens drapet etterforskes.

VIDEO: Bilder som viser drapet på Alton Sterling i Baton Rouge har vakt raseri i USA. På bildet sees en politimann mens han peker på Sterling med en revolver. Sterling døde senere på sykehus.

Kort tid etter at Alton Sterling døde etter å ha blitt skutt av en politimann utenfor en storkiosk i Baton Rouge natt til tirsdag, dukket den første videoen opp på sosiale medier.

Videoen som er tatt av et øyenvitne, viser en svart mann som holdes nede av en hvit politimann mens en annen politimann er like ved. Den svarte mannen blir skutt flere ganger i brystet, og dør senere av skadene.

Alton Sterling

37 år gamle Alton Sterling ble skutt og drept natt til tirsdag utenfor en storkiosk der han solgte CD-plater.

Foto: Handout/Facebook / Reuters

Nå har den amerikanske TV-kanalen CNN fått tak i nok en video som er filmet av et annet øyenvitne til hendelsen.

Filmet fra annen vinkel

Den nye videoen er på 38 sekunder, og er filmet fra en annen vinkel. Den viser også at Sterling ligger på ryggen på gaten. En politimann sitter over skrevs på ham. Den andre politimannen står på kne ved siden av. Så høres flere skudd.

På den nyeste videoen kan man ifølge CNN se at den ene politimannens våpen peker mot Sterling. Deretter blir en gjenstand fjernet fra Sterlings høyre lomme. Politiet oppgir at det var et våpen.

Det neste som skjer er at politimennene tilkaller ambulanse via radio.

Veggmaleri av Alton Sterling i Baton Rouge

SISTE HILSEN: Veggmaleriet til minne om Alton Sterling er oppført like ved storkiosken der han ble drept. På veggen er det skrevet hilsener.

Foto: MARK WALLHEISER / Afp

Store protester

I Baton Rouge var det i går kveld store demonstrasjoner, og en hovedgate ble sperret nær butikken der skytingen skjedde.

Protest i Baton Rouge etter drapet på Alton Sterling

RASENDE: En stor menneskemengde sperret en hovedgate i protest i den amerikanske byen Baton Rouge i Louisiana hvor Alton Sterling (37) ble skutt og drept av en politimann tirsdag.

Foto: MARK WALLHEISER / Afp

Borgerrettsavdelingen i USAs justisdepartementet skal granske hva som skjedde da Sterling ble skutt og drept. De to politifolkene er suspendert mens saken etterforskes.

SISTE NYTT

Siste nytt

Voldsomme russiske angrep dreper sivile i Ukraina

Ukraina utsettes for kraftige angrep mens landets president Volodymyr Zelenskyj besøker fronten ved byen Bakhmut.