Hopp til innhold

Sommerguiden 2021: Kulturtips til norgesferien

Skal du på norgesferie? Her er tips til festivaler, kunstutstillinger, teater, flott arkitektur og andre kulturopplevelser for både barn og voksne uansett hvor du skal i Norge.

Bergsbotn utsiktsplattform på Nasjonal turistveg Senja. Arkitekt: Code arkitektur as, fra utstillingen "Liquid Life" på Kistefos museum, Madcon og Musikkteatret Elden på Røros

NORGESFERIE? Det er mye du kan se og oppleve i Norge i august.

Foto: TRINE KANTER ZERWEKH , Vegard Kleven, ROBERT WUNSCH, MARTHE AMANDA VANNEBO, / STATENS VEGVESEN, Kistefos Museum, SONY,

Enten du skal feriere i vante trakter eller utforske nye deler av Norge. Her er tips til hva du kan finne på av kultur og kunst landet rundt på norgesferien.

Tipsene er delt inn i landsdeler, der du videre finner spesifiserte tips på de ulike fylkene.

Klikk på den landsdelen du skal reise til for gode tips og anbefalinger til kulturopplevelser i sommer.

God sommer!

Alle anmeldelser og anbefalinger fra NRK finner du på nrk.no/anmeldelser.

Kulturstrøm

 • Dikt om snøskred nominert

  Diktsamlingen «Avhandling om snøskred» av Tilde Strand Bogen er en av tre nominerte bøker til Tarjei Vesaas' debutantpris. Noen av diktene tar utgangspunkt i Kletthammerskredet, et snøskred som gikk i Oppdal i 1868.

  I år er det kun tre bøker nominerte til prisen, mot vanlige fem. De to andre er Maria Horveis roman «Gratulerer med dagen» og M. Seppola Simonsens diktsamling «Hjerteskog».

  Debutantpris skal gå til beste skjønnlitterære debutant under 35 år. Den norske Forfatterforening melder at antallet debutanter under 35 år var lavere i 2022 enn det som har vært vanlig de siste årene.

  Prisvinneren offentliggjøres lørdag 18. mars 2023.

  Tilde Strand Bogen
  Foto: Helge Hansen / Montage
 • Clooney lager amerikansk «Le bureau»

  George Clooney blir både regissør og produsent på en amerikansk versjon av den franske suksesserien «Le bureau». Den franske serien handlet om arbeidslivet til og opplæringen av hemmelige agenter, og ble rost for sin realistisk skildring av agentarbeid.

  Clooney har selv spilt etterretningsagent i filmen «Syriana». Den amerikanske serien vil handle om CIA, og vil også hente inspirasjon fra spionserien «Homeland».

  Le Bureau S05E01
  Foto: Remy Grandroques

Flere kulturnyheter

Beyoncé skreiv Grammy-historie

Med totalt 32 prisar har Beyoncé blitt den mestvinnande artisten i Grammy-historia. Med på vinnarlaget hadde ho bergensaren Jens Christian Isaksen.