Hopp til innhold

– Må tåle negative stemmer

Skuespillerne i «Snømannen» bryr seg ikke om de dårlige anmeldelsene.

– Forstår at norsk presse er en helt egen ting

VIDEO: Se intervjuene fra rød løper på Colosseum kino i Oslo.

Flere av skuespillerne i «Snømannen» er tirsdag kveld til stede på premieren på Colosseum kino i Oslo.

Anmeldelsen av filmen har imidlertid vært dårlige. NRK, VG og Dagbladet ga alle terningkast 2.

– Det har ikke vært helt dårlig heller. Det var noen som ikke likte filmen, og noen som likte den etterpå. Vi har gjort noe riktig, tenker jeg, sier Jakob Oftebro.

Han har en liten rolle i filmen, og sier han er stolt av å være med.

– Det jeg har sett er dødsbra. Folk må bare gjøre seg opp sin egen mening. Vi skal vente og se hva som skjer. At folk er uenige i hva boken skal være, tar vi som et kjempekompliment. Folk bryr seg, det er rørende at man har meninger om det i Norge, sier han.

– Det kan jo ikke bli dårligere. Jeg er spent på å se hva som har forårsaket toeren. Jeg kan ikke bli noe annet enn positivt overrasket, sa faren Nils Ole Oftebro.

- Jeg har på meg terningkast to-klær

VIDEO: Bård Tufte Johansen har forberedt seg ved å ta på seg terningkast 2-klær.

– Gøy med ulike meninger

Regissør Tomas Alfredson sier han allerede har fått positive tilbakemeldinger fra USA.

– Jeg tenker at anmeldelser ikke er for dem som lager filmen, for den er allerede ferdig. Det er kanskje en veiledning for publikum, men at det er en stemme som er negativ får man tåle. Det er gøy om det er mange ulike meninger. Ofte blir man overrasket i begge retninger, sier han.

Rebecca Ferguson, som spiller Harry Holes kollega Katrine Bratt, sier hun er nervøs.

– Vi kommer med en positiv innstilling. Man kan ikke tenke på dårlige anmeldelser. Vi håper det finnes en håndfull mennesker som setter pris på det vi har gjort, sier hun.

Kulturminister Linda Helleland (H) trekker frem at insentivordningen ga 142 årsverk i fjor.

– Det er ikke alltid anmeldelser stemmer med hvordan folk opplever en kinofilm, og jeg tror folk kommer til å strømme til kinoene for å se Harry Hole på kinolerretet. Vi gir jo ikke penger for at den skal få best mulig terningkast, sier Helleland.

Bård Tufte Johansen var godt forberedt til premieren.

– Jeg har på meg terningkast 2-klær, så dette skal gå bra. Det er brukt masse skattepenger og jeg betaler ganske mye skatt, så jeg er spent, sier han.

Vi møtte kjendisene før førpremieren på Snømannen.
Traileren til filmen «Snømannen» basert på Jo Nesbøs syvende roman om Harry Hole, har kommet.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP