Siste nytt

Koronaviruset

Oppsummert

Koronaviruset SARS-CoV-2 er et smittsomt lungevirus som ble påvist i Norge 26. februar. Viruset forårsaker sykdommen covid-19. Folkehelseinstituttet oppdaterer nasjonale tall om smitte i Norge. Viruset ble først oppdaget i Kina i slutten av 2019.

 • Koronadødsfall i Drammen

  Ei kvinne busett i Drammen som har fått påvist koronasmitte, døde laurdag, opplyser kommunen. Kvinna var over 90 år gammal og hadde underliggande sjukdomar. Ho var innlagd på Strømsø sjukeheim.

 • Blokkerer kriseforskrifter

  Dei raudgrøne partia på Stortinget, Arbeidarpartiet, Senterpartiet og SV, blokkerer forskriftsendringar på utdanningsfeltet under den nye koronalova, opplyser dei laurdag. Koronalova gir regjeringa vide fullmakter til å setje i verk krisetiltak.

 • 291 pasienter innlagt på sykehus

  Totalt er 291 pasienter innlagt på norske sykehus med påvist koronasmitte. 84 av dem får behandling i respirator, opplyser Helsedirektoratet lørdag ettermiddag. I går var det 303 pasienter som var innlagt på sykehus. 77 av dem fikk respiratorhjelp.

 • Snittalder på 84 år for de døde

  Det er registrert 20 døde i Norge som følge av koronaviruset. Gjennomsnittsalderen for de døde er 84 år. Per 27. mars er 82.584 personer rapportert testet for viruset. 4 prosent av dem har testet positivt, viser foreløpige tall fra MSIS.

Karantene
Forkjøla eller symptomer (også milde)
Syk eller smittet (isolasjon)
Frisk, men i risikogruppa
Frisk
Dra på butikkenIkke lovUnngå/restriksjonerIkke lovUnngå/restriksjonerOk
Dra på jobbIkke lovIkke lovIkke lovUnngå/restriksjonerUnngå/restriksjoner
Ta offentlig transportIkke lovIkke lovIkke lovUnngå/restriksjonerUnngå/restriksjoner
Møte vennerIkke lovIkke lovIkke lovUnngå/restriksjonerUnngå/restriksjoner
Overnatte på hytte utenfor egen kommuneIkke lovIkke lovIkke lovIkke lovIkke lov
Kontakt med de du bor medOkOkIkke lovOkOk
Gå en turOkUnngå/restriksjonerIkke lovOkOk

GRAFIKK: NRK. Oppdatert 23. mars 2020 kl. 14.30 – endringer kan forekomme. Sjekk siste råd fra myndighetene på helsenorge.no

Musikkvideo