Hopp til innhold
Politiet tilstede der et lite barn barn ble drept av hunder i Brumunddal.
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Hundeangrep i Brumunddal

Oppsummert

En kvinne er tiltalt for uaktsomt å ha forvoldt en annens død, da hennes barnebarn ble angrepet av hund i Brumunddal 5. juni 2021. Hunden hadde tidligere bitt fem andre barn, kom det fram i rettssaken som startet i Østre Innlandet tingrett 28. nov.

 • Ber om fengsel i seks måneder i hundedrapssaken

  Aktor har lagt ned påstand om fengsel i seks måneder for kvinnen som er tiltalt etter at hunden hennes drepte en ettåring i Brumunddal i juni i fjor.

  Den tiltalte kvinnen er farmoren til gutten som ble drept.

  Hun er tiltalt for uaktsomt å ha forvoldt en annens død, som har en strafferamme på seks års fengsel.

 • Veterinær sa at hunden måtte avlives

  En veterinær bekrefter at hun anbefalte avliving av rottweileren som i 2021 tok livet av en ett år og åtte måneder gammel gutt i Brumunddal.

  Det sa veterinæren i sitt vitneavhør under rettssaken i Østre Innlandet tingrett i dag, ifølge Hamar Arbeiderblad.

  Det er avdekket at hunden før drapet hadde skadet fem personer i årene før.
  – Jeg anbefalte avliving av hunden allerede etter den første runden i 2016, sier veterinæren.

  Den tiltalte sa i sin forklaring at hun ikke hadde blitt anbefalt å avlive hunden. Men veterinæren sa i retten torsdag at hun husker å ha sagt at tiltalte måtte avlive den hunden.

  Veterinæren forteller også at hun på et senere tidspunkt ba om å få slippe å behandle rottweileren.

  – Jeg ville ikke utsette meg for fare, og behandle en hund som var aggressiv og knurret mot meg. Da sa jeg at jeg ikke lenger ville ha han som pasient, sier hun til VG.

  Bistandsadvokatene Tore Müller Famestad og Inger Johanne Reiestad Hansen
  Foto: Alexander Nordby / NRK
 • – Hunden kommer til å ta livet av noen

  Et av vitnene etter hundedrapet i Brumunddal var gråtkvalt da hun forklarte seg om en hendelse i 2016. Hun forklarte at hun var på badet hos den tiltalte da hun hørte masse skrik fra utsiden. Da hun kom ut så hun rottweileren stå over hennes datter som hylskrek. Samboeren hennes, som er tantebarnet til tiltalte, dro hunden unna. På legevakta ble det funnet flere bitemerker på barnet, og kvinnen fortalte i sitt vitneavhør at hun i avhør med politiet sa hun at hun trodde rottweileren en dag ville ta livet av noen.

 • Lege anbefalte avliving av rottweileren

  Rottweileren som drepte et barn i Brumunddal i juni 2021, hadde tidligere skadet fem andre barn. Etter den første hendelsen i 2016, hvor et ungt barn fikk et dypt kutt, anbefalte legen sterkt at hunden ble avlivet. I stedet ble hunden undersøkt mentalt av en hundeekspert, som mente at hunden ikke var aggressiv.
  – Vi hadde avlivet den dersom utredningen krevde det, sier datteren til tiltalte i retten onsdag, som er stemor til barnet som ble skadet.

  Rottweileren som drepte en gutt (1) i Brumunddal 5. juni 2021.
  Foto: POLITIET / Politiet
 • Følte seg trygg på rottweileren som drepte et barn

  Den ene datteren til den tiltalte farmoren etter hundedrapet i Brumunddal forklarer seg i retten i dag.
  Under utspørringen sier hun at hun savner rottweileren for den trygge og stabile familiehunden han var.
  – Jeg har alltid følt meg trygg på hunden, sier datteren, som alltid har følt det trygt når hennes egne barn var hos farmoren.
  Hun fortalte også om en hendelse da hun selv utagerte mot moren sin. Da gikk rottweileren i mellom og avverget situasjonen.

  – Jeg begynte å utagere mot mamma og nærmet meg henne. Da spratt hunden opp og kom mot meg, og han førte meg inn på et rom ved siden av, så jeg fikk satt meg ned. Rørte jeg på meg, så brommet bikkja. Så jeg satt rolig og han ventet til jeg var helt rolig. Da kunne jeg reise meg igjen, sier datteren i retten.

Flere saker fra Innlandet