Hopp til innhold
Farida
Foto: Privat

Farida-saken

Oppsummert

Afghanske Farida Khurami og moren kom til Norge i 2011 da Farida var fem år. I 2015 ble familien tvangsreturnert til Kabul. Høyesterett har avgjort at 15-årigen ikke får komme tilbake til Norge.

 • Får ingen behandling i Strasbourg

  Den europeiske menneskerettsdomstolen har avvist klagen fra Faridas støttegruppe.

  I februar bestemte norsk høyesterett at 15 år gamle Farida ikke får komme tilbake til Norge, etter seks år lang kamp i norsk rettsvesen.

  Denne dommen ble sendt til Strasbourg, fordi Farida, familien hennes og støttegruppa, mener de er utvist fra Norge på feil grunnlag.

  Etter flere år i Kabul, flyktet familien til Tyrkia i sommer.

  – Familien og vi er enormt skuffet over avvisningen. Vi hadde håpet på en grundig behandling av saken, da vi mener den fortjener det. Nå jobber vi for å støtte familien best mulig i hverdagen, skriver støttegruppa til NRK.

  Farida
  Foto: Privat
 • Farida Khurami er igjen på flukt

  15 år gamle Farida som ble tvangsreturnert fra Norge til Afghanistan for seks år siden, har igjen flykta. Da Nato og USA kunngjorde tilbaketrekkingen fra Afghanistan i april, turde ikke Farida og familien bli. Nå er de i Tyrkia.

 • Farida har flykta til Tyrkia

  Farida og familien hennes har flyktet fra Afghanistan til Tyrkia. Det skriver Oppland Arbeiderblad.

  Den nå 15 år gamle jenta kom sammen med mora si til Dokka i Innlandet i 2011. I 2015 ble de sendt tilbake til Afghanistan.

  Det ble da oppretta en støttegruppe som hele tiden har arbeidet for å få Farida tilbake til Norge. Det er denne gruppa som har meldt om at familien nå er i Tyrkia.

  Farida
  Foto: Noorya Muhsini
 • Farida-dommen til Strasbourg

  Høgsterettsdommen som sa at 15 år gamle Farida ikkje får kome tilbake til Noreg, vert klaga inn til menneskerettsdomstolen i Strasbourg. Familien har gitt samtykke til at saken vert klaga inn, opplyser advokat Arild Humlen til TV 2.

Flere saker fra Innlandet