Slutter som kulturredaktør

Hege Duckert slutter som kulturredaktør i NRK.

Hege Duckert

Hege Duckert blir i Brussel, og slutter som kulturredaktør i NRK.

Foto: Ole Kaland / NRK

Duckert fikk sommeren 2016 innvilget velferdspermisjon fra stillingen som kulturredaktør i NRK for ett år.

Nå ønsker hun å bli værende i Brussel, og har fått innvilget utvidet permisjon fra NRK - men ikke fra stillingen som redaktør for Kulturavdelingen. Denne stillingen vil bli lyst ut i løpet kort tid.

Marius Hoel er i dag fungerende leder for kulturavdelingen, og han fortsetter inntil videre i stillingen.

- Et vanskelig valg

Hege Duckert fikk sommeren 2016 innvilget ett års velferdspermisjon fra stillingen som kulturredaktør for å bo i Brussel der ektemannen arbeider som rådgiver for Jens Stoltenberg i NATO.

- Vi har en datter som begynte på skolen i fjor høst, og som trenger spesiell oppfølging. Å gå fra stillingen som kulturredaktør har vært et vanskelig valg. Jeg har hatt jobben som kulturredaktør i sju år, lenger enn noen av mine forgjengere. Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag, og mener at viktige lederstillinger i kulturlivet bør gå på omgang. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått jobbe så lenge med alle de flinke menneskene i Norges viktigste kulturavdeling, sier Hege Duckert.

- Behov for langsiktighet

Direktør for Marienlystdivisjonen i NRK, Vibeke Fürst Haugen, sier hun har stor forståelse og respekt for Heges valg.

- Det er synd at NRK nå mister en kulturredaktør som har satt tydelig spor etter seg. Hege har løftet kulturinnholdet gjennom mange år som leder for en av NRKs største kulturavdelinger, sier Fürst Haugen.

Samtidig påpeker hun behovet for langsiktighet for kulturavdelingen. Det er lagt ambisiøse planer for Kulturavdelingen i tiden som kommer, og avdelingen er også midt inne i en omstillings- og nedbemanningsprosess.

Marius Hoel

Marius Hoel fortsetter som fungerende kulturredaktør i NRK.

Foto: Ole Kaland / NRK

- Stillingen som redaktør lyses derfor ut i løpet av kort tid, sier Vibeke Fürst Haugen, direktør for Marienlystdivisjonen.

Marius Hoel fungerer

Hun forteller at når Hege kommer tilbake til NRK vil hun få nye oppgaver.

Marius Hoel fungerer som leder for kulturavdelingen under Hege Duckerts permisjon, og fortsetter som fungerende kulturredaktør frem til stillingen er besatt.