Informasjon fra NRK

Nye regionale NRK-sendinger fra Fredrikstad

Fredrikstad blir sendested for nye regionale TV-sendinger på NRK1 for Viken og Oslo fra nyttår.

Jannicke Engan er regionredaktør for region øst i Distriktsdivisjonen i NRK

NRKs regionredaktør Jannicke Engan gleder seg til å presentere nye regionale kveldssendinger for Oslo og Viken fra nyttår med Fredrikstad som fast sendested og rett etter Dagsrevyen som ny sendetid.

Foto: Anders Leines / NRK

- Vi ønsker å lage en regional TV-sending med de beste og viktigste historiene fra vår region. Sendingen skal inneholde både fordypende stoff og oppdatering på de viktigste hendelsene, sier regionredaktør for region øst i NRKs Distriktsdivisjon, Jannicke Engan.

Sendingene fra Østlandssendingen, Buskerud og Østfold slås sammen i takt med at den nye regionreformen trer i kraft. Buskerud går samtidig ut av samarbeidet med Telemark og Vestfold om felles TV-sendinger. Dermed får innbyggerne i det nye Viken-fylket og Oslo et felles regionalt TV-tilbud fra januar 2020.

- Skal føle at det er "sine" sendinger

Sendingen skal ledes fra et fast sendested, men uavhengig av sendested er oppdraget å lage en sending for hele regionen. Engan presiserer at selv om Fredrikstad er valgt som sendested vil det bli lagt stor vekt på å lage et TV-tilbud som alle som bor i regionen får eierskap til.

- Vi vil ha medarbeidere på plass i hele regionen og legge stor vekt på å speile hele regionen. Det er viktig at dette blir sendinger som de som bor i nye Viken og Oslo føler er sine, fortsetter Engan.

Regionens TV-redaksjon vil ledes av en TV-sjef som har ansvaret for sendingen, både den journalistiske prioriteringen, ressursbruken og planleggingen for hele regionen. Nyhetssjefen for Østlandssendingen får rollen i oppstartsfasen.

- Bjørnar Brechan er en erfaren nyhetsleder i vår region med god forståelse for regionens mangfold, kompleksitet og muligheter. Jeg er utrolig glad for at han har sagt ja til oppdraget, sier Engan.

Ny sendetid etter Dagsrevyen

Fra nyttår flyttes alle NRKs regionsendinger til etter Dagsrevyen, med ny sendestart kl 19.45. De nye regionale kveldssendingene på NRK1 blir på 15 minutter.

- Dette tror vi er en mye bedre sendetid enn i forkant av Dagsrevyen slik som i dag. Vi i NRK gleder oss til å presentere nye regionale TV-sendinger rett etter Dagsrevyen for alle de som fra og med 2020 bor i Viken og Oslo, sier regionredaktør Jannicke Engan.