Hopp til innhold
Info fra NRK

Blir markeds- og kommunikasjonssjef i NRK

Christine Viland er tilsatt som markeds- og kommunikasjonssjef i NRK.

Christine Viland

Christine Viland blir markeds- og kommunikasjonssjef i NRK.

Foto: Liv Tone Otterholt

Stillingen er nyopprettet etter at markeds- og kommunikasjonsavdelingene i NRK er blitt slått sammen. Viland vil som markeds- og kommunikasjonssjef ha ansvar for rundt 60 medarbeidere.

Direktør i Strategi- og mediedivisjonen i NRK, Øyvind Lund, er veldig glad for å ha fått Christine Viland med på laget.

- Hun har et stort engasjement og forståelse for NRKs oppdrag og rolle i samfunnet, og hun er en moderne leder med en spennende bakgrunn og erfaringer vi trenger i NRK. Christine skal, sammen med mange dyktige medarbeidere, bidra til å utvikle et viktig område for NRK i en medieverden i rask endring, sier Lund.

- Privilegium å utvikle og styrke NRK

Christine Viland sier det er et privilegium å få være med på å utvikle og styrke NRKs posisjon.

- NRK er en moderne mediebedrift med en stolt historie, som jeg har enormt stor respekt for. I en stadig mer fragmentert og omskiftelig verden, har NRKs rolle kanskje aldri vært viktigere, sier Viland som ser fram til å skape gode og inspirerende møter mellom NRK og brukerne sammen med drivende dyktige kollegaer i markeds- og kommunikasjonsavdelingen.

Christine Viland kommer fra stilling som kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge. Hun er utdannet sosiolog, har tidligere også jobbet for Nordic Choice Hotels og Geelmuyden.Kiese samtidig som hun har mange års erfaring med student- og lokalradio.

Helhetsansvar for markedsposisjon og omdømme

Strategi- og mediedivisjonen har ansvar for å drive NRKs overordnede strategiprosesser, bestille innhold fra interne og eksterne produsenter og har det overordnede ansvaret for publisering på alle NRKs plattformer og kanaler.

Divisjonen har et helhetsansvar for at NRK løser samfunnsoppdraget og ivaretar NRKs markedsposisjon og omdømme.

Totalt var det 37 som søkt på stillingen som markeds- og kommunikasjonssjef i NRK, 20 kvinner og 17 menn.