Informasjon fra NRK

Blir distriktsredaktør ved NRK Nordland

Eivind Undrum Jacobsen (39) er tilsatt som ny distriktsredaktør ved NRK Nordland.

Eivind Undrum Jacobsen

Eivind Undrum Jacobsen har fått stillingen som distriktsredaktør ved NRK Nordland.

Foto: Malin Nygård Solberg / NRK

Undrum Jacobsen har de siste sju årene jobbet som redaksjonssjef i NRK Nordland, og har det siste halve året fungert i stillingen som distriktsredaktør.

Den nye distriktsredaktøren kom til NRK i 2010 fra jobb som redaktør i avisa Bodø NU, og jobbet som reporter og vaktsjef i NRK Nordland før han ble redaksjonssjef med ansvar for nyheter.

- Fantastisk spennende nyhetsregion

Den nye distriktsredaktøren er opprinnelig fra Steigen i Nordland.

Han ser frem til å ta fatt på jobben som redaktør i Nordlands største redaksjon, og sier at fylket er en fantastisk spennende nyhetsregion med stort nyhetstrykk og mange spennende steder og mennesker.

- Publikum i Nordland skal finne det beste fra oss på plattformene de bruker. Vi skal fortsette å løfte fram viktige historier og saker både regionalt og nasjonalt, sier han.

- Må jobbe hardt og målrettet for å holde posisjonen

NRKs regionredaktør i nord, Tone Kunst, er glad for at den nye redaktøren takket ja til stillingen.

- Vi er inne i en tid der vi må jobbe hardt og målrettet for å holde på den posisjonen som NRK har både i Nordland, i nord og i distriktene generelt, sier hun.

Videre sier hun at Undrum Jacobsen har den nødvendige digitale kompetansen, erfaringen og utålmodigheten som trengs i dette arbeidet.

- Som distriktsredaktør i Nordland blir han en del av ledelsen i region nord, og en viktig bidragsyter slik at vi kan lykkes med å nå vårt mål om å være relevante for folk også i fremtiden, sier regionredaktør i NRK, Tone Kunst.

Eivind Undrum Jacobsen tiltrer i stillingen som distriktsredaktør umiddelbart.

---

Kontaktinformasjon:

Tone Kunst, regionredaktør NRK region nord: Tlf 91 15 96 72.

Eivind Undrum Jacobsen, distriktsredaktør NRK Nordland: 95 79 46 99.