NRK Meny
Normal

Fansen slår ring om Brann-treneren, tross dårligste sesongstart siden 2003

I Trondheim skriker fansen på trenerens avgang etter at Rosenborg kun har tatt 16 poeng på ti kamper og ligger på sjuendeplass. I Bergen slår derimot fansen ring rundt Brann-trener Rikard Norling, selv om laget ligger nær nedrykk.

Forventningene var enorme foran sesongstarten, men resultatene hittil har ikke vært gode for Brann og Rikard Norling.

SITTER TRYGT: Brann-trener Rikard Norling har så langt ikke innfridd i forhold til forventningene. Rødtrøyene ligger faretruende nær nedrykksplass etter fattige åtte poeng på ti kamper. Her depper svensken etter tapet mot Sogndal tirsdag. FOTO: DIGITALSPORT

Per Joar Hansen

UNDER PRESS: Trener Per Joar Hansen har ledet laget sitt til fire seire fire uavgjorte i sesongstarten.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Støtten fra Brann-fansen er helt ufattelig bra, selv om jeg ikke fortjener den i det hele tatt. De ønsker at vi skal snu dette sammen og alle prøver å ta del i det, sier Norling til NRK.

Det til vanlige kravstore publikummet i Bergen viser for tiden stor tålmodighet med rødtrøyene og den nye treneren fra Sverige, til tross for at laget har tatt fattige åtte poeng på de ti første kampene. Det gjør årets sesongstart til den verste for Brann på elleve år.

Raser etter uavgjort og 16. mai-tap

Kontrasten til Per Joar Hansens hverdag som Rosenborg-trener kunne knapt vært større. RBK-fansen krever at både treneren og sportslig leder Erik Hoftun finner seg annet levebrød på grunn av den sportslige «krisen».

Hjemmetap for Stabæk 16. mai og uavgjort borte mot Sarpsborg 08 mandag var dråpene som for alvor fikk det til å flyte over for supporterne.

MER OM RBK-BRÅKET: – «Perry» var aldri rett mann for jobben | – De får pipe så mye de vil på meg | Spillerne slår ring rundt presset Perry

Rosenborg Brann

MYE JUBEL: Rosenborg slo Brann 5-2 tidligere i vår. Men fansen er ikke fornøyd.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Vi var klare allerede før ansettelsen på at Hansen ikke var rett mann for jobben. Nå har det gått halvannet år, og denne oppfattelsen har ikke svekket seg, snarere tvert imot, sa leder i supporterklubben «Kjernen», Kenneth Kjeldsnes, til NRK tirsdag.

– Vanskelig å gjenskape Eggen-tiden

Lederen for Branns supporterklubb «Bataljonen», Roger Lillebøe-Hansen, tror ikke et trenerskifte i Rosenborg nødvendigvis vil føre til at trønderne blir fornøyde.

– I Trondheim ser man fortsatt tilbake på Nils Arne Eggen-perioden, hvor Rosenborg var glitrende. Det er vanskelig å gjenskape noe slikt. Jeg tror trønderne vil oppleve det samme uansett hvem som er trener, så lenge de ikke blir servert festfotball á la Eggen, sier Lillebøe-Hansen.

LES OGSÅ: Brann-Norling møtt av øredøvende jubel | Norling skjelt ut av Brann-supportere | Huseklepp: – Jeg har ikke levert i det hele tatt

– Hva er det som gjør at Brann-fansen nå slår ring om trener Rikard Norling, til tross for svært svake resultater?

– Ingen i Bergen er fornøyde med tabellsituasjonen, men vi opplever likevel en optimisme rundt laget. Folk ser fremover og ser at ting kan utvikle seg i riktig retning. Jeg og veldig mange andre tror at Norling er mannen som kan bringe Brann til nye høyder, sier Lillebøe-Hansen.

Roger Lillebøe-Hansen

HAR TROEN: Branns supporter-sjef Roger Lillebøe-Hansen mener trener Rikard Norling utvilsomt er rett mann for Brann.

Foto: NRK

Derfor elsker fansen Norling

Bergens Tidendes Brann-blogger Eduardo «Doddo» Andersen deler supportersjefens optimisme og fortviler ikke, selv om Brann i øyeblikket ligger faretruende nær nedrykk på tabellen i øyeblikket.

– Det er personen Rikard Norling som gir optimismen. Han er en stor kapasitet. En fantastisk leder, positiv, kunnskapsrik og har fantastisk gode øvelser på trening, sier Andersen.

Så er spørsmålet hvordan åtte poeng og 13. plass ville blitt mottatt i Trondheim, selv om laget riktignok har en del flere troféer å vise til de to siste tiårene enn Brann.

Advarer mot Perry-hets

Rosenborg-fansens behandling av trener «Perry» har nå fått tidligere RBK- og landslagstrener Åge Hareide til å reagere.

Også NRKs fotballekspert Tom Nordlie mener at underskriftkampanje og kronerulling for å kvitte seg med Rosenborg-treneren er langt over streken.

– Det er grenser for hva som er saklig, sier trenerveteranen.

Han ber RBK-supporterne om å støtte laget i både gode og onde dager.

– Begynnelsen av en opptur

Bergen 20140421.Eliteserien fotball 2014: Brann - Lillestrøm (2-0). Tomålscorer Jakob Orlov blir gratulert av keeper Piotr Leciejewski (th) for begge scoringene i eliteseriekampen mellom Brann og Stabæk på Brann stadion søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

LITE JUBEL: Branns Jakob Orlov og Piotr Leciejewski jubler etter 2-0-seier over LSK 21. april. Laget har kun vunnet to kamper hittil i år.

Tilbake i Bergen håper Brann-fansen at hellet snur mot Vålerenga søndag. Uansett er tilhengerne opptatt av å gi Rikard Norling tid og arbeidsro til å lykkes som Brann-trener.

– Forrige sesong var slutten på en nedtur. Nå er vi på begynnelsen av en opptur, og da begynner man gjerne på bunnen, sier Roger Lillebøe-Hansen.

42-åringen fra Stockholm lar ingen anledning gå fra seg til å fortelle at han er ydmyk overfor oppgaven og slett ikke tar lett på at Brann har fått en så dårlig start på 2014-sesongen.

– Jeg kan ikke leve på den fantastiske støtten om vi fortsetter å tape fotballkamper. Min ambisjon er å forsøke å få til de resultatene alle ønsker seg. Akkurat nå er vi beviselig ikke bra nok, og jeg skal stå rakrygget og ta imot kritikken fra de som er irriterte, sier Rikard Norling til NRK.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik