NRK Meny
Normal

Huseklepp: – Jeg har ikke levert i det hele tatt

TRONDHEIM (NRK.no): Erik Huseklepp (29) er ærlig på at han ikke har vært god nok for et Brann-lag som sliter med å få ut sitt potensial.

Bergen 20140406.Eliteserien fotball 2014: Brann - Stabæk. Brann og Erik Huseklepp tapte 1-2 i eliteseriekampen mellom Brann og Stabæk på Brann stadion søndag.Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Det vil seg ikke for meg, innrømmer den tidligere Brann-diamanten Erik Huseklepp.

I helgen måtte nok en gang Brann-spissen tusle av banen uten nettkjenning. Huseklepp ble tatt av banen etter 58 minutter mot Rosenborg søndag kveld.

Den tidligere Portsmouth- og Bari-proffen har ennå til gode å score mål i årets eliteserie.

Ikke fornøyd med eget bidrag

Etter 5-2-tapet for RBK gikk han rett forbi pressen ute å snakke med noen. På spillerhotellet etter kampen fortalte han imidlertid åpenhjertig om den vanskelige sesongstarten til NRK.no.

– Det vil seg ikke for meg. Jeg føler jeg er litt på gang – i dag var det bedring fra tidligere kamper, føler jeg selv. Men jeg har bommet for mye, erkjenner Branns største stjerne.

huseklepp

Huseklepp var en gang en fryktet målscorer, men den siste tiden har han slitt mer og mer foran målet.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Sist sesong endte Huseklepp på sju Brann-scoringer i eliteserien. I tillegg bidro han med ni målgivende pasninger. Søndag fikk han årets første poeng – Huseklepp hadde assist til Kasper Skaanes’ 1-0-mål.

– I dag fikk jeg i hvert fall en målgivende pasning – det er bedre enn ingenting, sier Huseklepp og smiler tappert.

Haltende spisspar

Mens Huseklepp står med smultring i målprotokollen, har spissmakker Jakob Orlov scoret tre. 29 år gamle Huseklepp er ærlig på at samarbeidet har fungert så som så.

– Det fungerer greit. Eller, det er litt opp og ned. Han har scoret tre, og jeg har scoret null. Jeg har ikke levert i det hele tatt med tanke på mål. Foreløpig. Jeg håper det kommer, sier Huseklepp.

– Går det ut over selvtilliten?

– Å ikke score mål? Ja, nei. Jeg tenker mest på prestasjonen, at jeg vil opp noen hakk på prestasjonene jeg har gjort. I enkeltkamper har det vært ganske bra, men sånn generelt ønsker jeg å være bedre enn jeg har vært til nå, sier han.

– Hva gjør du for å unngå at måltørken blir langvarig?

– Man jobber bare videre. Jeg håper jo at det løsner. Jeg scorer mye mål på trening og terper på avslutninger hele tiden, så jeg tror det kommer. Treneren har tillit til meg, jeg har startet alle kampene til nå. Han sier jeg bare må fortsette å jobbe. Ikke stusse over at målene ikke kommer. Jeg tror det løsner, forklarer Huseklepp.

Kjemper i bunnen

Brann så lenge ut til å klare 2–2 borte mot Rosenborg søndag kveld. Det siste kvarteret raknet det imidlertid.

To straffespark imot i tillegg til et rødt kort på Stéphane Badji gjorde det vanskelig. Brann tapte til slutt 5–2 og ligger fjerde sist i eliteserien. Fem kamper har resultert i tre tap, én uavgjort og kun én seier.

– Vi hadde et godt grep om kampen, følte jeg. 2–2 hadde vært et godt resultat. Men så mistet vi grepet. Det siste kvarteret spilte vi ikke slik vi ønsker, sier Brann-trener Rikard Norling.

Også Huseklepp er mest opptatt av at Brann-laget som helhet må heve seg.

– Det viktigste for meg er at laget vinner, og i dag faller vi sammen på slutten. Det er synd, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.